čtvrtek 9. května 2013

Beauty elixir by Caudalie

 Dnes bych ráda představila jeden z výrobků, které jsou velmi provařené a známé.(Hlavně tedy na zahraničních blozích)  A není jím nic jiného než-li Beauty Elixir od Caudalie. Tato voda je pravděpodobně jedním z nejprodávanějších a zřejmě i nejdiskutovanějších výrobků od této značky. Jsou tací, kteří ji milují a nedali by jí z ruky a jsou tací, kteří ji nesnáší.A  jelikož jsem o Caudalie jako o značce zatím moc nemluvila, dovolím si na úvod vám ji trošku představit.





Caudalie je firma pocházející z Francie, za jejímž vznikem stojí patentovaná technologie extrakce polyfenolů s hroznového oleje.( Polyfenoly jsou přírodní antioxidanty a jedny z nejúčinnějších látek působících proti volným radikálům.) Zakladateli jsou manželé Mathilde a   Bertrand Thomas.

V Caudalie se snaží co nejvíc využívat přírodních složek a  zároveň respektovat životní prostředí. Jejich výrobky jsou v recyklovatelných obalech a ve složení nenajdete minerální oleje, parabeny, ftaláty, umělá barviva ani SLS. 
Ovšem nepleťme si pojmy, ačkoliv je to kosmetika přírodní, využívající co možná nejvíce přírodních složek, není to kosmetika organická. V některých výrobcích např. najdete tolik diskutované silikony. 
Pokud tedy nejste zarytí příznivci pouze a jen certifikované bio kosmetiky, tato kosmetika podle mého názoru stojí za vyzkoušení.

Teď již ale k onomu "elixíru".




V oficiálním popisu zní, že tento napůl toner a napůl sérum pleť zjemní, rozjasní, stáhne póry ,stimuluje mikrocirkulaci a měl by i usadit makeup. Je inspirován "elixírem mládí" používaným maďarskou královnou Isabelle.
Zní to slibně, že?

Vodu používám celkem pravidelně něco málo přes měsíc, tudíž si myslím, že již mohu objektivně posoudit výsledky. 
Abych byla zcela upřímná,před prvním použitím jsem měla velké obavy, protože jak víte, moje pleť je velmi citlivá a má sklony k snadnému podráždění ,zčervenání. Důvodem mých obav byl fakt, že voda obsahuje alkohol a v něm rozpuštěné esenciální oleje. Naštěstí se mé katastrofické scénaře o pocitu hoření mého obličeje nenaplnily. Vlastně jsem byla příjemně překvapená.

Přesné složení: AQUA (WATER), ALCOHOL*, CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) FLOWER WATER*, PARFUM (FRAGRANCE), ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF OIL*, POTASSIUM ALUM, GLYCERIN*, MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL*, COMMIPHORA MYRRHA EXTRACT*, STYRAX BENZOIN RESIN EXTRACT*, MELISSA OFFICINALIS (BALM MINT) LEAF OIL*, ROSA DAMASCENA FLOWER OIL*, VITIS VINIFERA (GRAPE) FRUIT EXTRACT*, CITRAL*, CITRONELLOL*, FARNESOL*, GERANIOL*, LIMONENE*, LINALOOL*. * rostlinný původ



Dle mého jsem nejlepších výsledků dosáhla při použití pouze na odlíčenou pleť. Co se týče použití na makeup, tak jsem si nevšimla větší výdrže po nasprejování. Naopak pokud jsem si nastříkala obličej pouze s denním krémem( Korres wild rose) tak mi viditelně pleť rozjasnil, osvěžil a lehce stáhl póry na nose, ale neměla jsem nepříjemný pocit stažení celého obličeje.

Vůně je celkem výrazná, cítím v ní především mátu s rozmarýnem a lehce nějaké citrusy. Upřímně mám dny, kdy je mi vůně moc příjemná a naopak dny, kdy ji nemohu ani cítit.
Balení je skleněné, padne mi do ruky jak ulité, ale především má lahvička fantastický rozprašovač. Opravdu vytvoří nádhernou jemnou mlhu, takže za to má u mě velké plus.


Celkově je pro mě tato voda spíše příjemným překvapením. Nemohu říci, jestli bych si ji koupila znovu, protože za tu cenu (za 30 ml dáte kolem 10 liber) najdu levnějsí variantu a například pod oleje se mi nejlépe osvědčila čistá růžová voda, na druhou stranu pro osvěžení přes den je to skvělá věc a zas nutno podotknout, že  určitě splní více funkcí ku proti třeba termální vodě, která je pro osvěžení super, ale zas přes makeup ji téměř nemohu dát. No, zkrátka jsem trochu na vážkách, jestli ji vlastně mám či nemám ráda...



Co vy, používáte podobné vody? A znáte Caudalie?

Helen



6 komentářů:

  1. Beauty Elixir som mala, ale tiež som z neho mala rozporuplné pocity. oveľa redšej mám kvetinové a ovocné vody - hydrating mists od Garden of Wisdom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovocné vody? Hmm zní to báječně, ale trošku bych se asi bála pocitu ulepení...

      Vymazat
    2. och, to vôbec nie, absolútne nelepia, sú užasné!
      http://www.gardenofwisdom.com/page/page/4264762.htm
      milujem Cranberry, Blueberry a Pineapple.

      Vymazat
  2. Ahojky, já jsem ji kupovala dost často jak pro sebe tak jako dárek všem kolem :o) a to ještě když jsem žila v London-e ... já jsem ji milovala a teď se k ní opět vrátila. A to musím říct, že se i ta cena za tu dobu 6 let co jsem ji tam kupovala nezměnila. Mám radši spíš malé balení - nezatíží tak kabelku. Mě pomáhala její vůně hlavně v nacpaném Londýnském metru - jako psychofarmakum :o) ( hlavně po tom jak to tam bouchlo...) a také v práci jako aromaterapie … A je to o trošku jako lehký parfém - zažila jsem několik pochval, jak krásně voním. Takže za mě 1* .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím psychofarmakem to chápu, upřímně na mě lépe funguje ta vůně, než-li účinky na pleť, ale to je spíše pro to, že ji mám velmi citlivou se skolen k červenáním a ta všeobecně moc nemusí alkohol, jinak znám spoustu lidí, co na ni nedají dopustit a ačkoliv mám někdy dny, kdy ji nemohu cítit, tak jinak je ta vůně moc zajímavá a příjemná :)

      Vymazat