čtvrtek 28. srpna 2014

Top 5 za srpen


Hezký večer všem! Poslední dobou jsem tuto rubriku zanedbávala, ale nyní to hodlám napravit...Je šílené, jak léto uteklo, člověk nestačí ani mrknout a máme konec sprna. Na jednu stranu konec prázdnin, konec letních festivalů a báječných večerů v letním kině, na stranu druhou mám ale podzim jako období moc ráda, tedy pokud mluvíme o krásně barevných stromech, měkkém světle a dlouhých procházkách. Pak je tu taky strana módní, jelikož se na řadu dostávají klobouky, trenčkoty, svetříky a spoustu možností kombinací... Vraťmě se ale zpět k létu.A ke kosmetice.







Vezměme to rovnou od hlavy. Prvním sprnovým oblíbencem je tudíž šampon. A ne jen tak ledajaký. Tento levandulovo-melounový šampon od izraelské značky Faran totiž neobsahuje vodu. Žádnou. Namísto vody v něm najdeme šťávu z aloe nebo různé oleje. Pěkně voní, poměrně dobře pění, vlasy jsou po umytí krásně vzdušné, nadýchané, lesklé a pokožka hlavy je zklidněná a jemně hydratovaná bez pocitu zatížení či strachu z rychlého zmaštění. Příjemným bonusem je hezké balení. Jediným mínusem je fakt, že má velmi tekutou konzistenci a člověk si musí trochu vychytat postup, jakým ho na vlasy nanáší, protože jinak skončí velká část na dně vany. Stačí ale trocha šikovnosti. Faran kosmetiku u nás prodává BIOO,kde jsem ho kupovala, když zrovna probíhala slevová akce. Nelituji, jsem s ním nesmírně spokojená a v krabičce už na mě  čekají mini balení na vyzkoušení, které jsme vzala společně s nákupem.



Již velmi dlouho používám čistící balzámy, ale s odličovacími oleji jsem zatím moc dobré zkušenosti neměla. I právě proto mi poměrně dlouho trvalo se při odlíčení očí  vzdát růžové Biodermy. Poté jsem ale na naturismu zahlédla balíček miniatur Melvita, kde byl mimojiné i jejich odličovací olej. A kupodivu se mi ze všech výrobků líbil nejvíce. Líbil se mi natolik, že jsem si pořídila plné balení a jsem za to nesmírně ráda. Krásně odlíčí i silnou linku, řasenka není sebemenší problém, neštípe a po přidání vody vytvoří mléčnou emulzi. Trochu jsem se obávala, jestli mě nebude trochu ucpávat, ale nic takového se nestalo. Vždy ale následuje i druhé čištění nějakým balzámem. Každopádně pokud jste jako já s čistícími oleji neměli moc dobré zkušenosti, zkuste tento do Melvity,  troufám si říct, že vás překvapí stejně mile jako mne.



 Čistící gel Juliet od Antipodes používám jako ranní čistič. Krásně voní, má zvláštní barvu, skvělý obal a výborně pění i přes absenci sulfátů a podobných hnusů. Je určen především pleti se sklonem k akné, kterému pomáhá přecházet a hojit ho. Díky svým ingrediencím je zároveň skvělý na projasnění pleti, kvůli čemuž jsem ho také objednávala. Pleť je po jeho použití čistá, jemná, klidná. Jelikož  má pleť je blíže k suchosti, nepoužívám ho zcela každý den, ale spíše tak 4 do týdne, kdy ho střídám s jinými čističi. Rozhodně sotjí za zkoušku, navíc momentálně ho mají na naturismu v akci. (5 liber off)



Nejsem zrovna peelingový fanda. Tedy spíše takto, peelingy miluji, ale často mi přijde zbytečné za ně dávat nemalé peníze, když si můžu skvělý peeling vyrobit sama doma v kuchyni a přesně podle svých preferencí. Tento peeling je však jiný. Jedná se o Ren Exfoliating body balm a je boží. Obsahuje oleje z máty, bazalky, rozmarýnu a grepu, díky jimž má příjemně svěží vůni. Díky bambuckému máslu, mandlovém a olivovém oleji se po jeho použití i sušenky jako já nepotřebují mazat a o důkladnou, ale zároveň jemnou exfoliaci se postará mořská sůl. Balzám se opravdu nejmenuje nadarmo, není to klasický peeling, ale nesmírně příjemný, voňaný a především účinný exfoliační pomocník.



Jak jsem již u exfoliantu výše zmínila, jsem sušenka. Miluji tělová másla, hutné krémy a oleje, ale ne vždy je na ně čas či chuť. Obzvláště v létě, kdy se člověk sprchuje vícekrát denně, ale zároveň  má přesušenou pokožku jsou ideální tělová mléka, která rychle dodají alespoň trochu hydratace. To skvěle splňuje toto tělové mléko od Korres. Od této řecké značky mám moc ráda i jejich másla. Zpět ale k mléku. Jedná se o novou vůni pro letošní léto. Je pravda, že vůně je to velmi zvláštní, svěží, ale ne všem bude vyhovovat. Mléko se lehce roztírá, rychle vsakuje a dodá pokožce potřebnou výživu a hydrataci. Pokud nejste extrémní sušenky, nebo naopak jste a chcete něco na "takové to domácí mazání na den" je tohle méko pro vás.



To je pro dnešek vše. Co vy, máte rádi podzim? A co jste v létě nejraději používali vy?



Mějte se krásně, skládejtě básně a užívejte posledních sprnových dní

Helen

7 komentářů:

  1. ten šampon od Faranu potřebuju taky :), mám ty zbylé dva a hlavně mátový je super, ale myslím, že Levandule bude ještě lepší :D. Super tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem na ně koukala u tebe na blogu a musím říct, že ten mátový mě hodně láká, myslím, že mám to malé balení, tak ho brzy vyzkouším :)

      Vymazat
  2. Druhá pochvalná zmínka o Faranu v krátké době, asi je čas něco zakoupit :-) Největší zálusk mám právě na ten melounový šampon. Zaujala mě ta Melvita, ty po oleji používáš ještě odličovací balzám? Můžu se zeptat který? Já mám jako první odličovač balzám, ale poté už následuje Juliet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momentálně střídám balzám od Aromatherapy Associates a Omorivczy. Olejem všechno odlíčím a s balzámem už dělám pořádnou obličejovou masáž...Někdy mám jako druhý krok krémový čistič, ale momentálně mám sušší pleť, takže jedu na balzámech a i Juliet musela ráno ustoupit krémovým čističům nebo olejovému gelu od Oskia...

      Vymazat
  3. Ahoj, chtěla jsem navrhnout, jestli bys k jednotlivým bodům vždycky nepřidala samostatnou fotku výrobku, o kterém píšeš. Přijde mi to takové přehlednější:)

    OdpovědětVymazat