středa 12. února 2014

To nejlepší z roku 2013...část třetí


Konečně tu máme poslední část z článků o nejlepších produktech z roku 2013. Ne, že by mě tyto články nebavily, ale momentálně testuji několik věcí, o které se s Vámi chci podělit a navíc co si budeme povídat, jsme téměř v polovině února a na články tohoto typu už je trošku pozdě...Na stranu druhou, jak se říká, lepší pozdě, než nikdy, že? Dnes to tedy bude o kosmetice dekorativní a vlasové.




Pokud blog čtete delší dobu, tak jste si pravděpodobně všimli, že dekorativka mě nechává celkem chladnou. Ne zcela, ale rozhodně se to ani v nejmenším nedá srovnat s kosmetikou pečující. Kdybych si měla vybrat mezi čistidly, krémy, olejíčky, séry a všemi makeupy, pudry, rozjasňovači a jinými zkrášovadly, má volba bude vždy jasná. Nemyslete si, že jsem nějaká divoženka, která nepoužívá žádné rtěnky, korektory apod., ale zastávám názor, že mnohem důležitější je kvalita pleti a péče o ní. 
Druhým důvodem toho, že nemám moc líčidel je také fakt, že se mi celkem špatně shání, jelikož mé nároky jsou vysoké...



Začněme s podkladem. Jelikož odmítám silikony, minerální olej a jiné ropné deriváty, volba makeupu je jasná, tedy spíše minerální. Vyzkoušela jsem spoustu druhů a značek mmu a mohu jednoznačně říci, že ze všech nejvíce mi vyhovuje tento INIKA. Neobsahuje žádné dráždivé látky (zdravím tě, bismuthe!), je krásně jemný, nevysušuje, dobře drží, skvěle se sním pracuje a i odstínem mi vyhovuje. (mám nejsvětlejší odstín Grace, který i tak bych snesla od trošilinku světlejší)  Poskytuje jemné krytí, ale lze ho nanést i ve větší vrstvě a ani v té nepůsobí maskoidním dojmem. Když jsem to s ním poprvé riskla a koupila ho naoko, dostala jsem jako dárek k nákupu i tento štětec, který je senzační! Heboučký, s šikovnou rukojetí, nepouští chlupy a i díky němu stačí pudru malé množství.
Korektor "Un cover up" od značky RMS je objevem zhruba z listopadu loňského roku, kdy konečně přišli z nejsvětlejším odstínem. Do té doby jsem o něm pouze četla různé recenze, ale tušila jsem, že dosavadní nejsvětlejší odstín by na mě byl tmavý. Proto, když jsem na podzim zjistila, že v Americe se již nový světlounký odstín pro Sněhurky prodává, zajásala jsem. Ještě větší radost jsem měla, když ho zhruba za měsíc uvedli i na britském trhu, na kterém jsem ho také téměř okamžitě koupila. A nelituji! Ačkoliv se jedná o korektor, já ho používám na celý obličej a to tak, že trošku prsty nanesu na obličej, kde ho poté rozmažu, Díky krémové konzistenci stačí naprosté minimum. Krásně se roztírá -nejlépe prsty. Poskytuje velmi dobré krytí, přesto však působí na pleti velmi lehce a přirozeně. Při použití na celý obličej dělá přesně ten efekt, jaký požaduji, zakryje nesrovnalosti, především začervenalé tváře, přesto působí lehce, přirozeně a svěže. Jediné, čeho jsme se obávala bylo ucpávání pórů, protože obsahuje kokosový olej, včelí vosk i kokosové máslo, což jsou složky, které mi tyto problémy někdy způsobují. Naštěstí se žádný problém nevyskytl a já jsem více než spokojená.



Naked paletku netřeba představovat. Pro mě má plus především za nejtmavší odstín, který přesně téměř přesně odpovídá odstínu mého obočí. Když už jsme u obočí, tak štěteček, který mi na jeho přibarvení vyhovuje nejvíc je tento černý od Max Factor. Na oči potom nejraději používám fialkový Real Techniques. A aby obočí bylo tip ťop, pročesávám ho kartáčkem od Daniela Sandlera a jeho tvar pak zafixuji průhledným gelem od Alverde, který všem vřele doporučuji. 
Stále hledám přírodnější alternativu řasenky, ale prozatím zůstávám u mé oblíbenkyně od Bourjois, která řasy krásně pročeše, prodlouží a zvýrazní. Tužka Alverde je skvělá na projasnění očí, pod obočí či nad horní ret.


Zatímco u očního makeupu se držím neutrálních barev a jednoduchosti, u rtů je tomu naopak. Baví mě barvy, různé sytosti odstínů a konzistence. Másla od Korres mám moc ráda. Rty nevysušují, mají krásné odstíny, hezky voní a dlouho vydrží. Co se rtěnek týče, nemohla jsem se rozhodnout, které odstíny byly ty nej. Nakonec volba padla na novinku loňského roku, řadu Moxie od Bare minerals. Rtěnky z této řady jsou krásně krémové, nevysušují, mají slušnou výdrž. Odstín na obrázku je Get ready- sytě růžový odstín s lehkých nádechem do starorůžova. Druhá rtěnka je Rouge artist Intense od MUFE. Jedná se o odstín 16- výraznou, téměř neonovou fuchsiovou s modrým podtónem.. Tento odstín mám ráda především v létě, kdy nanáším silnější vrstvu. Naopak v zimě jimi rty jen zlehka poklepu.  Má skvělou výdrž, krémovou konzistenci a nijak nezvýrazňuje linky na rtech.



V lacích na nehtech moc neexperimentuji, modré ani zelené odstíny byste u mě nenašli. Nejraději mám různé tělové, růžové a červené odstíny, zkrátka klasiku. Těmi nejoblíbenějšími jsou pro mě Funtime Fuchsia od Rimelu, Prim and Proper od Topshopu a Really Red od Essie. Všechny zmíněné mají společné to, že dobře drží, snadno se snimi lakuje a dobře vypadají i v jedné vrstvě.




Rok 2013 se u mě, co se vlasové péče týče, nesl především ve znamení dvou značek- Davines a John Masters Organic.
První jmenovaná značka pochází z Itálie, konkrétně z  města výborné šunky -Parmy. Jedná se o profesionální vlasovou kosmetiku a v jejich sortimentu najdete vše od šamponů a kondicionérů, přes masky a všelijaké kůry, až po barvy apod. Pro mě je nejpovedenější řada Natural Tech, která neobsahuje sulfáty, parabeny a jiné látky, které často stojí za podrážděním vlasové pokožky a naopak obsahuje fytoceutika, které mají léčebné účinky.Líbí se mi také rozkošné obaly, které nejen, že jsou krásné, ale především šetrnější k přírodě. Výrobky z této řady používám střídavě více než dva roky a jsem stále velice spokojená. Nebylo pro mě snadné vybrat ty "nej", protože oblíbenců mám hned několik, ale po pečlivém uvážení jsem zvolila ty, které jsem používala nejčastěji. Konkrétně tedy hydratační šampon Well-Being a Miracle kondicionér z řady Nourishing. O této řadě rozhodně plánuji napsat samostatnou recenzi, ale ve zkratce- šampon poskytuje optimální hydrataci bez toho, aby vlasy zatížil a kondicionér je naprostý zázrak pro suché konce. Co mě  také baví jsou nevšední vůně.
O značce John Masters jsem se tu již zmiňovala .(článek o skvělém spreji na kořínky si můžete přečíst tady) Ačkoliv se hodně mluví o citrusovém kondicionéru a levandulovém šamponu, které oba vlastním a mám taktéž moc ráda, tak tím, co mi na podzim zachránilo pokožku hlavy, bylo neparfémované duo z řady Bare. Pokud trpíte extrémně citlivou pokožkou, nebo vás třeba trápí dermatitida, tyto dva výrobky rozhodně doporučuji alespoň vyzkoušet. Jsou totiž fantastické!
Již jsem se tu několikrát zmiňovala o své lásce k olejům a vlasové nejsou výjimkou. Na kořínky mám nejraději skvělý olej od britské značky Fushi, který obsahuje například avokádový, neemový, arganový či kokosový olej a voní jasmínem. Na konečky pak po každém mytím nanáším olejíček od Johna, který voní rozmarýnem a funguje lépe, než všechny ty silikonoví krasavci dohromady.


Tak, a jsme u konce. Doufám, že se vám poslední část líbila a dejte mi vědět, jací byly vaši oblíbenci za rok 2013?



Mějte se krásně
Helen








15 komentářů:

  1. Jee Helen, v dekoratívke sa takmer úplne zhodneme! A keď ty tvrdíš, že RMS beauty concealer je dobrý, tak doňho pôjdem. Mám ho na wishliste už niekoľko mesiacov a váhala som kvôli cene, odtieňu a tiež som najprv chcela domíňať tie čo mám. A JMO už musím konečne vyskúšať, keď ho všetky tak ospevujete :) Ďakujem za ďalší podnetný článok! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za milý komentář, Margitko! :) Je vážně dobrý, jako korektor dobře kryje a při použití na celý obličej zase udělá tenkou "zkrášlující" vrstvičku...Jediné, co by mu někteří mohly vytknout je, fakt, že je trošku mastnější (třeba zlehka přepudrovat), ale pro mě na zimu ideál. A John určitě stojí minimálně za odzkoušení! :)

      Vymazat
  2. nič ine len woooou kores balzamy chcem vyskušať:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou super a ta kdoule strašně krásně voní, vždy mám chuť jí z těch rtů olízat :)

      Vymazat
  3. Já mám také raději pečující přípravky, to máme společné:)
    JMO jsem nedávno vyzkoušela ve vzorečcích, právě ten citrusový detangler a rozmarýnový šampon a whaw! sedla jsem si z toho na zadek. Nějak jsem získala pocit, že vše od této značky musí být skvělé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám podobný pocit, protože všechno, co jsem zatím zkusila mi sedlo.Což dělá nějakých 12 kousků a to je myslím hodně dobrá bilance.Momentálně mě moc láká vyzkoušení něčeho z pleťovky, tak uvidíme...

      Vymazat
  4. Jupí, další článek. Tak zase asi nic překvapivého, mám to hodně podobně, Akorát Davines jsme hrozně chtěla, pak našla sulfáty, ted vidím, že nejsou všude a zase chci :-) A MMU od Iniky mám někde zaseklý asi, objednala jsem si ho k svátku a furt nic. A tvářenky používáš nějaké?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta základní řada obsahuje sulfáty, silikony apod., ale tahle Naturaltech řada ne-respektive lauryl a laureth sulfát jsou nahrazeny jemnějšími látkami...Pak mají ještě řadu Authentic, která už je úplně přírodní, z té používám jejich balzám a je super.
      JInak tvářenky nepoužívám, jsem hodně světlá a mám problém s červenáním tváří, takže barvu se z těchto míst snažím spíše sebrat..

      Vymazat
  5. Na minerální makeup nedám dopustit, po letech jsem pochopila, že pupence na obličeji nemám proto, že bych trpěla opožděnou pubertou, ale že za to můžou ty zatrsakr všudypřítomné silikony..
    Tuhle řasenku Burjois miluju, přestože jsem na řasenky velmi nenáročná (i Miss Sporty splní účel, když má dobrý kartáček), ale tahle mi fakt sedí perfektně.
    Korres ještě nemám, ale kolem obchůdku, kde ho mají, kroužím v soustředných kruzích.. :D
    A JMO, to je objev loňského roku, jen ty ceny mě netěší..
    Měj se krásně a těším se na další články!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silikony jsou svinstvo, ještě že mámě ty minerální makeupy...A s názorem na ceny Johna se ztotožňuji.( ačkoliv je to možná to jediné, co mě drží od skoupení všeho :D) Děkuji za milý komentář!

      Vymazat
  6. Helen srovnala bys mi RMS korektor s tímto: http://www.beingcontent.com/cosmetics/concealers/illusionist-concealer.htm? Uvažovala jsi třeba nad ním? Mám tytéž problémy s červenáním, ale dosti mastnou pleť a bojím se té "mastnoty"!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, vím, že jsem tenhle korektor měla ve vzorečku z naturisima a co si tak pamatuji, tak si jsou velmi podobní...Ten Vapour mi připadal tužší, co se krytí týče jsou na tom velmi podobně, ale mě se lépe pracuje s tím rms, do pleti se mi snáze zapracovává a lépe se vrství...Té mastnoty bych se nebála, pokud ho dobře zaracuješ a lehce přepudruješ...Jinak nejlepší by asi bylo vyzzkoušení přímo na tvé pleti, jak ti bude reagovat, přecijen každá pleť je jiná...Na beingcontent lze za 3 libry objednat 4 vzorečky, tak nejlépe vyzkoušíš konzistenci a odstíny

      Vymazat
  7. Másla od Korres jsou úžasná, mám je hodně ráda:)

    OdpovědětVymazat
  8. zaujali mě ty patlátka od Korresu už nějakou dobu si chci od této značky něco pořídit, k tvému bloudění k přírodní řasence zkoušela si Laveru? tenká stříbrný obal? a pak dražší varianta od Dr.hauschky..
    snad jsem ti nějak poradila :)
    http://oprirodnikosmetice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laveru jsem nezkoušela, zatím jsem teprve ve fázi hledání a čtení recenzí, takže díky, uvítám jakékoliv dobré tipy :)

      Vymazat