pondělí 8. července 2013

Spotřebováno po druhé


A máme tu další spotřebováno. Tentokrát se toho sešlo celkem hodně a dokonce i z péče o vlasy a dekorativky, což je kategorie, ve které produkty vypotřebovávám nejpomaleji.





Z péče o tělo tu máme dvě tělová másla od Korres. Tyto másla jsou podle mě jedny z výrobků Korres, které určitě stojí za vyzkoušení. Výborně hydratují, krásně voní, snadno se aplikují a kůže je po jejich použití jemná, hebká a vyživená. Jediným mínusem je jejich cena, ale celkem často se dají na zahraničních eshopech sehnat ve slevě. 
Levandulový krém na ruce od Crabtree and Evelyn krásně voní, výborně hydratuje a zanechává ruce hebké. Jen není zcela košer co se do složení týče, ale vzhledem k tomu, že ho střídám i s jinýmy krémy tak mi to jen u rukou nevadí. 
Od Alverde se mi tu sešly hned dva výrobky. Prvním je meruňkový olejíček na nehty, který je skvělý, a tak se celkem rychle stal mou stálicí. Jestliže znáte olej na nehty od Essie, tak vězte, že tento je jeho levnější varianta. Druhým výrobkem je krémový čistič pro problémovou pleť. Ačkoliv je primárně určen na obličej tak já ho používám k mytí ramen, kde mě trápí pupínky, ale zároveň tam mám sklon k ekzému. Čistí, zklidňuje a pleť nevysušuje, díky tomu je již také mou stálicí. Zkoušela jsem ho i na obličej a působil příjemně.




Z vlasové péče tu máme malinový ocet z Yves Rocher, který používám jednou týdně pro extra lesk a zároveň dokonalé vyčištění vlasové pokožky. Ačkoliv Yves Rocher nespadá do mých oblíbených značek, tak musím uznat, že tento ocet se jim povedl. Funguje a navíc překrásně vlasy provoní. Krásně voní i šampony od Davines. Oba jsou z jejich Natural tech řady, která neobsahuje SLS, SLES ani parabeny a jiné fujtajbly a navíc díky obsahu fytoceutik opravdu léčí. Mě moc pomohly s vlasy a především pak s vlasovou pokožkou a určitě se tu o nich dočtete více, protože si to zcela jistě zaslouží.
Suchý šampon od Lee Stafford určitě znáte, pokud odebíráte jeden z beauty boxů, myslím, že klasická mini verze byla v jednom z předchozích ladyboxů. Já mám plnou verzi pro tmavé vlasy. No, řekla bych to takhle, není špatný, celkem obstojně funguje, ale zkrátka to není pro mě. Asi mám blbý vlasy či co, ale přišlo mi, že na mé husté dlouhé vlasy to nefungovalo tak, jak má. Například ale mamce vyhovoval moc a koupí si ho znovu, tak nevím...




Péče o pleť je má nejoblíbenější část. Tentokrát se mi tu sešly hned dvě micelárky. První od Biodermy a druhá od Avene. O micelárních vodách jsem psala samostatný článek, pokud si ho chcete přečíst znovu tak ho najdete tady. Růžová voda od Purity Vision je super. Není v ní žádný alkohol, pěkně voní, funguje. Je tak čistá, že ji můžete použít třeba i do jídla.  Od Korres tu máme dva výrobky- čisticí pěnu s mléčnými proteiny a hydratační krém s divokou růží.  Pěna je jemná, dobře pleť vyčistí, celkem obstojně si poradí i s makeupem, ale při častém používání mě trochu vysušovala. Hydratační krém viditelně rozjašnuje, pleť je po něm dobře hydratovaná a neucpává póry. Je to mé třetí balení, což svědí o tom, že ho mám dost ráda, ale momentálně mám pocit, že to není úplně ono a že by to chtělo zkusit něco jiného. Figs and Rouge balzámky mám moc ráda, už pro jejich roztomilá balení. Dobře hydratují a vyživují, pěkně voní a mají multifunkční využití. Jediné co by se jim dalo vytknout je jejich konzistence, která je tužší a na rtech musíte malinké hrudky pořádně rozetřít.
Od Antipodes tu máme pleťový olej Divine oil. Moc mě mrzí, že jsem již na dně, protože je to jeden z nejlepších olejů, jaké jsem kdy na obličeji měla a určitě si ho časem pořídím znovu. Samostatnou recenzi najdete tu.




Za následující obrázek jsem na sebe pyšná, protože jsem se zařekla, že vzorečky nebudu syslit a bud je pravidelně používat a tady je důkaz mého snažení. Od skvělé londýnské značky Pai tu mám hydratační krém s avokádem, zklidňující s heřmánkem, pro smíšenou pleť s bodlákem a poté krémový čistič a jemný exfoliátor. Jediné co k nim mohu říci je to, že jsou fantastické! Čistící pěna od Herbfarmacy není úplně pěna, ale spíše hodně našlehaný krém. Jemně nevtíravě voní, dobře čistí, nevysušuje. Uvažuji nad plný balením.
Z dekorativky tu pak mám minerální makeup od Bare Minerals v nejsvětlejším odstínu Fair. Tento makeup je moc fajn, pleť hezky sjednotí a umožní ji dýchat. Nečekejte ale nějaké bůhvíjaké krytí. Co na něm ale oceňuji je velký výběr odstínů s tím, že Fair mi sedl jak víte co na hrnec, což jako sněhurka, která má problém nají dostatečně světlý odstín oceňuju.

A které výrobky si pořídím znovu a které mi již do koupelny nesmí?

Určitě koupím znovu:
Korres tělová másla
Alverde olej na nehty
Davines šampony
Yves Rocher malinový ocet
Bioderma micelární voda
Růžová voda Purity Vision
Antipodes Divine oil
Pai hydratační krém s avokádem
Pai hydratační a zklidňující krém s heřmánkem

Do koupelny už nejspíš nepoputují:
Lee Stafford suchý šampon
Korres pěna s mléčnými proteiny
micelární voda Avene

Nejsou špatné, ale našla jsem lepší:
Figs and Rouge balzámky
Levandulový krém na ruce Crabtree and Evelyn
Korres hydratační krém s divokou růží



To by bylo pro dnešek vše, brzy se můžete těšit na další recenze, článek o olejích a o tom, co si beru s sebou, když cestuji...



Mějte se krásně
Helen

6 komentářů:

  1. Jak to, že nzenám šampony Davines??? Super obaly, hned bych je brala (tedy i s obsahem ) :-)

    VELKÁ giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za sebe tyhle šampony mohu jedině doporučit, moc mi pomohly s problémovou vlasovou pokožkou a trošku i s vypadáváním...

      Vymazat
  2. wow tomu sa hovori riadne vela vyrobkov :)

    Inak dnes prispevok o lacnom a kvalitnom pletovom kreme. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/poznate-physiogel-creme.html

    OdpovědětVymazat
  3. Jak jsi Proboha dokázala dodělat ten meruňkový nehtový olejíček Alverde?? =D Jdu Ti omrknout to sérum ANtipodes - na blozích UK jsem na něj četla samé chvály, tak si to konečně přečtu i v češtině =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduše, mazala jsem ty nehty pořád a pak i ruce teda :D Jinak o séru teprve budu psát, zatím jsem psala jen o olejíčku,ale článek už je skoro hotov, takže by tu zítra mohl být :)

      Vymazat