úterý 2. července 2013

Antipodes Divine face oil


Dnešní recenze je jedna z těch, na které jsem se nesmírně těšila. O Antipodes jsem se tu již zmiňovala, recenzi na úžasnou masku najdete tady. Tento olejíček jsem testovala více jak 3 měsíce a jsem na samém dni, tudíž je myslím vhodný čas na shrnutí.



Antipodes je certifikovaná přírodní kosmetika pocházející z Nového Zélandu. Za jejím vznikem stojí Elizabeth Barbalich. 

V žádném z výrobků nenajdete umělá barviva či vůně, minerální oleje, silikony, kontroverzní látky jako jsou parabeny (butyl, propyl, ethyl a methylparaben) a jako značka netestující na zvířatech ve svých produktech nepoužívá žádné ingredience pocházející ze zvířat.( Kromě medu a včelího vosku ze žijících včel.)



Výrobky od Antipodes také poznáte podle krásných obalů . Tmavé sklo, plechové tubičky a charakteristické etikety. Pokud vám na obalu až tak nezáleží, tak vás ale zcela jistě okouzlí vůně. Jsou netypické a nesmírně zajímavé. Antipodes ve svých výrobcích používá výtažků z rostlin jako je ibišek, echinacea, bulharská růže, extraktů z ovoce jako je kiwi, černý rybíz, kustovnice, ale najdete v nich i například avokádový olej, který je bohatý na mastné kyseliny, vitamíny a antioxidanty. 



A právě avokádový olej je jednou z hlavních ingrediencí v tomto úžasném olejíčku.



Začneme od obalu. Olej je ve skleněné lahvičce s pipetou. Vše je zabaleno v papírové krabičce s typickým potiskem. 

Ve složení, jak už z názvu vypovídá, najdeme avokádový a šípkový olej. Kromě jich v něm najdeme i olej makadamiový či jojobový. Trochu jsem se bála esenciálních olejů, protože mám velmi citlivou pleť a ne vždy mi sedí, ale naštěstí se žádná reakce nekonala.

Přesné složení: avokádový olej, makadamiový olej, jojobový olej, šípkový olej, esenciální oleje- ylang ylang, elemoš obecný, santalové dřevo, jasmín, 
vitamín e a komponenty esenciálních olejů





Vůně je celkem silná, ale velmi příjemná, exotická. Hodně cítím ylang ylang smísený s   jasmínem. Právě jasmín byl jednou z mých obav u tohoto oleje, protože mi někdy způsobí bolest hlavy, ale kupodivu mi je tento mix esenciálních olejíčků moc příjemný a navíc při nanesení na obličej vůně trochu zeslábne.





Olej jsem používala zhruba 3 měsíce téměř každý den- respektive večer. Po vyčištění pleti jsem nanesla buď hydratační nebo rozjasňující sérum taktéž od Antipodes a poté jsem na pleť nanesla růžovou vodu, aby byla pleť vlhká. Potom jsem již nanesla olej. Musím se přiznat, že jsem s ním nešetřila, dávala jsem takových sedm kapek, které jsem pořádně vmasírovala. 
Ráno jsem se pak probudila s jemnou, hydratovanou, jasnější  a jakoby "nafouknutou" pletí.
Případné jizvičky a flíčky se díky olejíčku mnohem lépe hojily.
Pokud jsem měla hodně suchou či podrážděnou pleť, použila jsem přes něj ještě nějaký noční krém, ale povětšinou stačilo jen duo sérum+olej a žádné šupinky se nekonaly.
I ve dnech, kdy jsem měla mastnější nos či nějaký ten pupínek jsem ho bez problému používala a nikdy mi nic neucpal.

Myslím, že tento olejíček určitě stojí za odzkoušení. Pokud máte normální, sušší či citlivou pleť měl by vám sedět. Co se týče hodně mastné či aknózní pleti, byla bych trochu opatrnější, přeci jen makadamiový a avokádový olej patří mezi ty výživnější.


Celkově jsem s tímto olejíčkem nadmíru spokojená, dokonce si troufám říct, že je  zatím nejlepší,  jaký jsem zkusila a určitě si ho pořídím znovu. Seženete ho například tady nebo tady za cenu kolem 19 liber.

( Na naturisimu právě probíhá akce, kdy při nákupu dvou výrobků při zadání kódu facial získáte zdarma exfoliátor)



Co vy, používáte oleje v péči o pleť? A máte svého oblíbence?

Mějte se krásně, skládejtě básně
Helen






7 komentářů:

  1. :) Ja som cez víkend chcela využiť zľavu na feelunique a rozhodovala som sa medzi Trilogy Rosehip oil a týmto Antipodes. Nakoniec vyhral Trilogy, lebo bol k nemu krém gratis, ale aj na Divine raz dôjde :) zase veľmi pekná recenzia :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!:)
      Teďka je na naturismu akce, kdy při nákupu dvou výrobků dostaneš zdarma exfoliátor, stačí zadat na konci objednávky kod facial...
      Jinak Trilogy je super, myslím, že budeš spokojená :)

      Vymazat
    2. Nemáš začo, mám tvoj blog veľmi rada, si originálna a to sa mi páči! Ďakujem za tip, idem omrknúť :)

      Vymazat
    3. Margaretko, a už jsi začala ten šípkový používat? mám hod oma už nějaký měsíc, stále zavřený, taky byl v akci s tím krémeme a šetřím si ho až na zimu..

      Helen: Hezká recenze.. myslíš, že by šel používat i na den po mu, nebo je na to moc výživný? U Essie jsem četla o Antipodím séru, které má v sobě jahodový extrakt, je červené a prý fakt voní po jahodí =D

      Vymazat
    4. Děkujuu :) Hele já občas kapinku použiju i přes den pod denní krém, když mám extrémně "suché" dny, ale jako samostatně místo denního krému jsem ho nezkoušela...Jinak to sérum mám, vypadá fakt zvláštně a docela voní, ale úplně jahody z něho necítím :D

      Vymazat
  2. Opis na jednotku, dala by som si povedat... Momentalne sa patlam s mandlovym olejom od weledy, len mam pocit, ze 50 ml balenie nespotrebujem do konca svojho zivota :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, to znám, já to řeším tak, že tím mažu pak i tělo :D

      Vymazat