čtvrtek 6. června 2013

Pukka Nourishing brightener


Dneska mám pro vás další recenzi. Ačkoliv díky fantastickému enzymatickému čističi od Trilogy, o kterém jsem psala tady, je má pleť hebká a nemusím tak často používat mechanický peeling, přesto všechno ho občas použiji. A právě na tyto případy tu mám tento skvělý od Pukka. Nejprve ale něco o značce jako takové.


Pukka vznikla v roce 2002 a jejími zakladateli jsou Sebastian Pole a Tim Westwell.
Za vznikem značky ale nestojí kosmetika, nýbrž bylinné čaje. Veškeré výrobky ať už jde o čaje, tinktury, oleje, různé bylinné kapsle k podpoře organismu či již zmíněná kosmetika jsou inspirovány ajurvédou.
Ajurvéda je považována za nejstarší a nejholističtější systém péče o zdraví.

Kosmetika Pukka je formulována podle Ajurvédských principů a je navržena tak, aby posilovala přirozenou obranyschopnost kůže. Všechny výrobky jsou Fair Trade a certifikované UK Soil Asocciation  a v žádných nenajdete látky jako jsou parabeny, ropné deriváty a jsou vhodné i pro vegetariány.

Teď již ale k onomu peelingu.






A začneme rovnou od obalu. Peeling dostanete ve skleněné dóze, která je zabalena v krásné papírové krabičce. Možná jsem povrchní, ale pěkný obal je pro mě vždy příjemným bonusem.
Do objemu má údajně 15 gramů, ale na mě tedy působí větší.
Co se složení týče - čistější snad už ani nemůže být.
Co přesně obsahuje? mandlový prášek, borůvkový extrakt, šatavari prášek, extrakt z lékořice, manhista prášek, prášek z pupečníku asijského, neemový  prášek, prášek z řasy Spirulina, kurkumový prášek
Co na to říct? Zkrátka stoprocentně organické složení.






Konzistence je nepřekvapivě pudrová a celkem silně voní. Vůně je velmi zvláštní, voní to trošku jak takové ty sypké čaje nebo rozpustná vláknina. Ale na obličeji to není žádná hrůza, voní to především v obalu, na obličeji to není tak cítit.

Aplikace je celkem prasárnička, vzhledem k tomu, že se pudr musí s něčím smíchat. Je možné ho smíchat s vodou, ale já, jakožto majitelka citlivé pleti ho míchám s nějakým krémovým čističem. Mým nejoblíbenějším je k tomuto účelu krémový čistič od Trilogy. Navíc smíšením dvou vůní vzniká celkem zajímavá kombinace.





Aplikace je malinko komplikovanější, než když máte peeling již hotový, ale mě tato varianta baví. Mohu si sama určit abrazivost či výživnost. Záleží na tom, jaký podíl čističe (nebo vody) a prášku zvolím.

A jaké jsou tedy výsledky?
Za prvé chci říci, že se vůbec nemusíte bát nějakého poškrábání pleti. Já sama jsem se toho trochu obávala, ale ukázalo se, že zcela zbytečně. Pleť je po použití krásně čistá, hebká a řekla bych, že i projasněná. 

Malý tip: Pokud jste zkoušeli známý Daily Microfoliant od Dermalogicy  a byl na vás moc drsný nebo vás dráždil, troufám si říct, že tento peeling od Pukky byl mohl být přírodní jemnější verzí, která stojí za to zkusit.

Seženete ho například tady, za nějakých 390 korun.

Celkově jsem s tímto výrobkem velmi spokojená a ráda bych od této značky vyzkoušela nějaké další výrobky.


Co vy, jaký je váš nejoblíbenější peeling? A znáte značku Pukka?


Mějte se krásně
Helen


3 komentáře:

  1. Další krásná věc a zajímavá věcička na wishlist =) díky za parádní isnpiraci. Chci se zeptat, ten Trilogy enzymatický peeling jsi měla poprvé? Já jsem se totiž pustila do enzymování s tím papájovým od Elemisu a naskočily mi po něm hrozně boule. Nečetlas o tom někde, že je to možná reakce, neb je ten Trilogy jemnější? Díky, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Trilogy používám asi tři měsíce a zatím se mi žádná reakce neobjevila, řekla bych, že je to velmi jemná forma enzymového čištění, klidně ho používám každý den. Jinak s těmi boulemi zkušenost nemám, zatím jsem vyzkoušela jen velmi jemné enzymy, mám vzoreček od Elemis, tak jsem zvědavá.Nejsem si jistá s těma boulema, ale možná je to tím, že se pleť jakoby čistí? Těžko říct, moc zkušeností s tím nemám, takže asi moc neporadím...

      Vymazat
    2. Já právě nevím, jestli s tím dál pokračovat, nebo ne. To čištění pleti by bylo logické, ale nevím, jestli zrovna dvakrát dobré, když je to tímhle intenzivním bolestným způsobem =/ Tk asi zkusím Trilogy, jestli je to jemnější,ˇaby mě nakonec nezabil enzymatický peeling =D

      Vymazat