středa 10. dubna 2013

Korres




Dneska se podíváme na zoubek této řecké firmě. Jelikož je to jedna z mých nejoblíbenějších značek a vyzkoušela jsem již spoustu produktů, mohu o ní objektivně napsat.







Za jejím vznikem kupodivu nestojí kosmetika, ale aromatický bylinný sirup, který vyrobil dědeček Giorgos Korres. Značka jako taková vznikla v Aténách v roce 1996. Celý její koncept je inspirován homeopatií a heslem “mírný, přesto efektivní přístup“. Využívají řecké flory, bylin známých pro své léčivé účinky a čerpají ze zkušeností s homeopatickými léky. Díky svému vlastnímu certifikovanému přístroji mohou extrahovat a izolovat aktivní látky co nejšetrněji k životnímu prostředí.

Co je mi na této značce sympatické, je její ekologický přístup a to, že jejich obaly jsou upřímné. Na každé krabičce, tubě či flakonu naleznete přesné složení a procentuální hodnotu přírodních látek. Příznivce čistě organické kosmetiky ovšem zklamu. Korres se ve svých výrobcích vyhýbá těm největším „hnusům“ jako jsou silikony, parabeny, ftaláty či ropné deriváty, ale čistě organická bio kosmetika to není. Ovšem na každém obalu máte jasně tištěné okénko FORMULA FACTS, kde jsou vypsané všechny kontroverzní látky a to, zda je produkt obsahuje či nikoliv. To oceňuji.  

Sortiment značky zahrnuje vše od péče o obličej, tělo, vlasy, zuby i nehty. Mají i řadu dekorativky, vyrábí parfémy a také nějaké ty potravinové doplňky v podobě čajů, žvýkaček, bonbonů a onoho sirupu s medem a fenyklem.

Cenově se tato značka pohybuje celkem vysoko, záleží ovšem na každém, co považuje za drahé a levné a do čeho je ochoten investovat. Pleťové krémy se pohybují kolem 600 za hydratační krémy a až 1000 za krémy proti vráskám. U nás se prodává v Profimedu a taktéž mají 2 samostatné kamenné prodejny v Praze. Například na Asosu či Feelunique je najdete levněji, především pak ve slevách či s různými výhodnými balíčky či slevovými kódy.



  


A co tedy Korres umí a do čeho se vyplatí zainvestovat?

Začneme ve sprše tedy SPRCHOVÝMI GELY. Ty jsou celkem oblíbené, voní opravdu krásně a vůně na těle vydrží, dobře pění a stačí jich troška, tudíž dlouho vydrží. Oproti normální drogérce potřebuji polovinu normální dávky. Má to ovšem háček. Kromě vůně KOKOSOVÉ MLÉKO všechny sprcháče OBSAHUJÍ SULFÁTY. Za to u mě mají velké minus, ačkoliv z mnou vyzkoušených vůní (růže, bazalka a guava) mě ani jeden nijak extrémně nevysušil ani jsme se po nich neosypala, což se mi u normálních sprchových gelů často stane. Tak tedy koupit či nekoupit? Možná, spíše ne (Pokud vás sulfáty nedráždí a chcete vůni, co drží ano, kokosové mléko ano, jinak za plnou cenu 265 ne)

Pokud vás sprchové gely nezaujaly, nyní zbystřete. Přichází na řadu mazadla. Za sebe TĚLOVÁ MLÉKA mohu jen doporučit. Neobsahují ani ropné deriváty, ani silikony. Skvěle hydratují, rychle se vsakují a ty jejich VŮNĚ! Stačí ho trocha, takže chvíli vydrží. Kvůli ceně ho nepoužívám každý den, ale střídám s levnějšími variantami. U nás stojí 320Kč za 200 ml. Tady je to jasné, koupit či nikoliv? Ano

To s TĚLOVÝMI MÁSLY je situace trochu komplikovanější. Tak jako mléka, i všechna másla neobsahují silikony a ropné deriváty. Voní stejně božsky a hydratují i vyživují ještě lépe než mléka. Ale cena je vysoká, u nás za 150 ml zaplatíte 450 Kč. Pro mě osobně to není každodenní záležitost, ale na rozmazlování jsou tyto másla jako dělaná. Koupit či nikoliv?  Ano (kupovala jsem ve výhodném balíčku)

Co se péče o ruce týče, najdeme v nabídce MÝDLO NA RUCE a KRÉMY. Mýdlo na ruce jsem pouze odzkoušela, neměla jsem plné balení. Voní jemně, příjemně, pění skvěle, ruce byly po použití voňavé a čisté, ale ten samý efekt my nabídne i mýdlo mnohem levnější. Cena je 325Kč za 400 ml. Koupit? Ne

Krémy na ruce má Korres v nabídce tři. Mám plné balení toho prvního s mandlovým olejem a měsíčkem a mám ho moc ráda. Neobsahuje silikony, ftaláty ani ropné deriváty, dobře se roztírá, rychle se vsakuje, příjemně voní a skvěle hydratuje. Ty ostatní dva jsou celkem nové, měla jsem pouze vzoreček toho vyživujícího a byl také moc příjemný.   Koupit? Ano (kupovala jsem za zvýhodněnou cenu i s tuhým mýdlem)

Od rukou se dostáváme k obličeji, ovšem ještě tak trochu zůstaneme u rukou. Korres má totiž v nabídce i tuhá mýdla a to čtyři druhy. Společně s krémem jsme v sadě zakoupila i to heřmánkové určené pro citlivou pleť. Na tom není nic divného. Ovšem tyto mýdla jsou určena pro PLEŤ. Možná jsou to předsudky, ale zkrátka si nedokážu představit, že si myji obličej mýdlem. Používala jsme ho tedy na ruce a bylo příjemné, ale toho samého efektu dosáhnu i s levnějším mýdlem. Pokud někomu vyhovuje na pleť tak ano, ale jako mýdlo na ruce spíše ne.  Koupit? Za mě ne

ČISTÍCÍ GELY, PĚNY, MLÉKA A VODY  Korres podle mého umí. Z řady s bílým čajem jsme vyzkoušela jak vodu, tak gel a gelu mám již třetí balení a nemůžu si ho vynachválit. Čistící voda je taky fajn, bez problému odlíčí výrazný makeup a zanechá pleť nevysušenou a příjemnou na dotek. Na oči jsme ho ale nezkoušela, takže nemohu posoudit. Řada s mléčnými proteiny je velmi jemně parfémovaná, nevysouší, bez problému odlíčí i výrazný makeup. Pěnou bez problému očistím i oči (neplést s odlíčením, na to používám speciální odličovač, ale při čištění obličeje vždy přejedu i zavřené oči a nijak nedráždí) Jedny mají všechny výrobky společné a to  velkou výdrž . Ceny se pohybují kolem 400 až 500. Koupit? Ano

MASEK A PEELINGŮ mají v nabídce několik. Záleží na tom, jaký máte typ pleti. Co se mi na nich velmi líbí je fakt, že se prodávají v malých velikostech. (Kromě exfoliantu s divokou růží) Nevím jak vy, ale mě se zatím nepodařilo spotřebovat celou masku, takže 16 ml balení za 215 korun mi přijde super. Řada s tymiánovým medem pro suchou pleť je šetrná, krásně medově voní a pleť dobře hydratuje bez pocitu ulepení. Maska s divokou růží viditelně rozjasňuje a řada s granátovým jablkem je skvělá pro ty, co trápí mastná pleť či akné, ale i pro ty, co chtějí jednou za čas pleť důkladně vyčistit. Není co řešit, za 215 kaček si můžete vyzkoušet klidně všechny řady. Koupit? Ano

U PLEŤOVÝCH KRÉMŮ hodně záleží na tom, kolik jste ochotni investovat, a co od toho čekáte. Mám vyzkoušená 3 plná balení, z čehož krém s divokou růží zbožňuji a mám již třetí balení, ten s tymiánovým medem je skvělý na zimu jako denní, či v kterékoliv jiné roční období jako noční krém. Skvěle hydratuje, příjemně voní, rychle se vsakuje a v případě menších šupinek si s nimi bez problému poradil. Pokud máte mastnou či smíšenou pleť, nebo zkrátka hledáte lehký krém pod makeup například na léto, kdy se teploty šplhají nechutně vysoko, bude pro vás skvělým společníkem krém s granátovým jablkem, je lehoučký, zmatňuje pleť, ale na rozdíl od spousty krémů na mastnou pleť nevysušuje.Koupit? Spíše ano

Vlasová péče obsahuje ŠAMPONY, KONDICIONÉRY, MASKY a v neposlední řady i STYLINGOVÉ GELY. Za sebe mohu posoudit pouze šampony a kondicionér. Šampony opravdu krásně voní a ta vůně ve vlasech celkem vydrží, dobře pění a vlasy jsme po jejich použití měla lesklé a čisté. Problém je ovšem v tom, že jsme měla pouze několik vzorků, které my vydržely na pět použití. A to je málo. Především proto, že ŠAMPONY obsahují SLES(sodium laureth sulfate). Ačkoliv mě po jejich použití nečekala podrážděná hlava, ale při dlouhodobém používáním bych se obávala, že by mě má kštice opět začala zlobit a svědit. Kondicionér byl příjemný, vlasy se daly bez problému rozčesat a leskly se, ale stejného efektu jsem dosáhla i s levnějšími přípravky. Možná vlasové péči křivdím a nedala jsme jim dostatečnou šanci se ukázat, ale nevím…Pokud vám tento sulfát nevadí, nedráždí vám vlasovou pokožku tak jako mě a jste ochotni investovat tři stovky tak proč ne.Koupit? Spíše ne (na krátkodobé použití moc příjemné, ale obávám se dlouhodobého efektu)

ZUBNÍ PASTY jsou dvě, normální s mátou a limetkou a potom je tu bělící s anýzem eukalyptem. První zmíněná stojí 190 ta druhá 210. Pro někoho je to pálka za zubní pastu, ale za sebe musím říct, (používám tu bělící) že i v období operace a následné rekonvalescence, kdy jsme měla pusu rozřezanou a oteklou mě tato pasta nijak nedráždila, zklidňuje dásně, při čištění máte svěží pocit, ale neslzí vám oči z toho, jak to pálí. Navíc mám opravdu pocit, že od doby, co ji pravidelně používám, mám trochu bělejší zuby i bez toho, abych trýznila svou sklovinu vysokou abrazivostí. Koupit? Ano

Nyní se dostáváme k DEKORATIVNÍ KOSMETICE. Za sebe mohu hodnotit LAKY NA NEHTY, MÁSLA NA RTY, OČNÍ STÍNY A TUŽKU NA OČI. Začala bych tyčinkami a másly na rty. Ty já teda můžu, tyčinky mají krásné obaly, velmi dobře rty hydratují a dodají jim trochu barvy. Másla se liší odstín od odstínu co se do textury a vůně týče, všechna mají velmi dobrou hydratační schopnost a roztomilé balení. Cena 190 kaček za tyčinky a 240 za másla. Laky na nehty pro mě osobně velmi milým překvapením. Na nehtech mi vydržel více jak 2 dny což je s příšernou kvalitou mých nehtů úspěch. Jako bonus neobsahují chemická rozpouštědla, což ocení právě majitelky třepících a odlupujících se nehtů. Za lak dáte 199. Za tu samou cenu pořídíte u Korres i oční stíny. Mají celkem 21 odstínů, takže si vybere každý. Snadno se nanáší, nepráší a výdrž mají průměrnou. Ačkoliv mě na těch očích nic moc nevydrží, tudíž bych mohla říci, že výdrž je nadprůměrná. Měkká tužka na oči je opravdu měkká .(Kdo by to byl řekl, co ? :D) Používám bílou a nijak nedráždí i mé velmi citlivé oči a výdrž je lepší průměr. Koupit či nekoupit? Ano(laky a másla) Možná(oční stíny, tužka na oči)



Ačkoliv se jedná o výrobky vyšší cenové kategorie, myslím, že se vyplatí. Navíc jsem se zatím nesetkala s nepříjemným personálem, vždy je velmi ochotný, nechá vše očuchat, vyzkoušet a problém není ani se vzorečky. Jednou mi dokonce zaslaly kalíškový vzoreček z Prahy až do Profimedu v Hradci, kde ho neměly. Vydržel mi 14 dní! Za to u mě Korres jednoznačně sbírá plusové body, nic mě od nákupu neodradí víc, než neochotný a nepříjemný personál.

Na závěr bych uvedla výrobky, které bych od této značky ráda vyzkoušela. Patří mezi ně deodorant pro citlivou pleť, repelent a něco ze sluneční řady.

Co vy,  znáte Korres? A jaké jsou vaše oblíbené / neoblíbené výrobky?

Mějte se krásně a skládejte básně

Helen

2 komentáře:

  1. Ahoj, jmenuji se Valerie a jsem taky Korresoholik :-)
    Ne, vážně. Korres miluji a některé výrobky jsou podle mě bezkonkurenčně nejlepší. Psala jsem o tom několik článků u sebe na blogu (pleťová a vlasová kosmetika, krémy na ruce). A brzy mám v plánu napsat něco i o tělové kosmetice. Tak se ke mně mrkni.

    valerieswonderland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip, ráda se mrknu :)

    OdpovědětVymazat