úterý 19. listopadu 2013

Pai Rosehip BioRegenerate oil


O Londýnské značce Pai jsem se tu již několikrát zmiňovala. Je to jedna z mých nejoblíbenějších značek, jejich výrobky považuji za nesmírně kvalitní a řadím je mezi mé stálice, protože kdykoli, kdy se objeví nějaký problém, vím, že se na Pai mohu spolehnout. A protože o této skvělé značce jen mluvím, ale pořádná recenze se tu zatím neobjevila, rozhodla jsme se, že to musím napravit, a tak se v blízké době můžete těšit hned na několik recenzí. Začneme u mého prvního výrobku, který jsem koupila v plném balení- šípkového oleje.


Pro ty z vás, které o Pai ještě neslyšely menší přiblížení. 
Za vznikem této anglické značky stojí Sarah Brown. Po několikaletém boji s těžkou kožní alergií, s níž obešla několik lékařů, jež jí tvrdili, že jedinou možností léčby je braní vysokých dávek antihistaminik- každý den, se rozhodla vzít řešení tohoto problému do vlastních rukou. Ukončila svou práci v nadnárodní vinné společnosti a více jak tři roky pracovala v různých přírodních kosmetických společnostech. Při této práci byla šokována zjištěním, že spoustu látek v kosmetice může způsobovat silné alergické reakce, spousty látek jsou také toxické a mnoho z nich se navíc hromadí v těle, kde způsobují nemalé problémy. S tím se nehodlala smířit a tak, v roce 2007 vznikla Pai.

V Pai věří, že krém, kterým se mažete je stejně důležitý jako to, co jíte, protože více jak 60 procent toho, co aplikujeme na naši pokožku se vstřebá do těla. Proto v jejich výrobcích nenajdete látky jako ftaláty, parabeny, ropné deriváty a ani umělá barviva a vůně, jež patří mezi nejvýraznější alergeny. Všechny výrobky jsou tvořeny s ohledem na citlivost pokožky a jejích častých problémů -ekzém, kontaktní dermatitida, růžovka, různé vyrážky a kopřivky.
Co je mi blízké je i to, že  se snaží být co nejvíce ohleduplní k životnímu prostředí a netestují a ani nepoužívají suroviny, jež byly testované na zvířatech. I proto jsou organickou kosmetikou certifikovanou Soil Association.

Celkově je mi Pai sympatické složením, názory, obaly, firemní etikou...Vyzkoušela jsem všechny krémy, šípkový olej, tělový krém, čistič, exfoliátor, krém na ruce, balzám na rty a oční krém, přičemž mě ani jeden z výrobků nezklamal a několik z nich jsou mými stálicemi. Mezi ně patří i právě zmíněný šípkový olej.




Šípkový olej jako takový patří mezi velmi oblíbené oleje i proto, že je vhodný na téměř jakýkoliv typ pleti. Skvěle pomáhá i s hojením čerstvých jizviček a flíčků například po akné, ale výborný je i jako prevenci před vznikem strií. Díky obsahuji omega 3,6 a 9 mastných kyselin, antioxidantů, beta-karotenu, lykopenu a vitaminu C je skvělým všestranným pomocníkem v péči o pleť.

Rosehip Bioregenerate Oil

Tento olej je výjimečný v tom, že obsahuje nejen extrakt ze semen, ale i ovocný extrakt, který obsahuje dvakrát více sterolů a pětkrát více karetonoidů, nežli samotný extrakt ze semen. 



Olej má sytě oranžovou barvu a voní po čaji. Konzistencí ho řadím mezi lehčí oleje, dobře a rychle se vstřebává. 
Používám ho  podle potřeby- někdy třikrát do týdne a někdy každý den, přesněji večer, vždy na vlhkou pleť. 
Hned po prvním použití jsme si ráno všimla, že pleť byla  klidná, vyživená, rozjasněná a celkově na pohled i dotek vypadala dobře.
Po zhruba měsíci pravidelného používání jsem zaznamenala, že pokožka je jednotnější, staré jizvičky a flíčky blednou, a ty nové se tvoří méně a pokud již, tak se mnohem rychleji hojí. 
Skvěle olej funguje i na pupínky, již vzniklým pomáhá s rychlostí hojení a těm, co jsou ve fázi růstu pomáhá rychleji na povrch a nebo naopak zalezou a dají pokoj.




V péči o tělo se mi také osvědčil. První balení jsem pořizovala v době, kdy jsem měla poměrně čerstvou jizvu po operaci břicha. Po dobrých zkušenostech s šípkovým olejem a kladným recenzím jsem se zapřela, a minimálně jednou denně jsem za pomoci oleje jizvu lehce promasírovala. Po zhruba týdnu byla jizva měkčí, kůže kolem zdravější a postupem času lehce zesvětlovala. Bohužel jsem opravdu pravidelně vydržela mazat pouze něco málo přes měsíc, ale myslím si, že kdybych nebyla lempl a vydržela to déle, byl by rozdíl ještě znatelnější.
Druhý způsob využití v péči o tělo je přimíchání oleje do tělového krému.( taktéž od Pai)
Jednoduše jsem do dávky krému přikapala asi osm až deset kapek, promíchala a normálně se namazala. Velmi se mi to osvědčilo v létě při lehoulince spálených ramen( přes okno při dvouhodinové cestě v autobuse a namazání SPF faktorem-doteď nechápu) a při ekzému. Během týdne ekzém zmizel a rudá ramena zmizla během tří dní. 


Celkově jsem s tímto olejem více než spokojená a řadím ho mezi základní oleje na mé kosmetické poličce, jelikož je to všestranný pomocník. Pokud bych ho měla srovnat s ostatními čistými šípkovými oleji, co jsem vyzkoušela, tak by se rozhodně umístil na první příčce. 

Seženete ho na oficiálních stránkách Pai, kde můžete objednat i testovací sadu vzorků, nebo na eshopech jako je naturisimo, beautyexpert apod.


Co vy a šípkový olej? A znáte Pai?


Mějte se krásně
Helen

23 komentářů:

  1. Těším se na další články o Pai :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář :) Napovím ti, že jestli se ti Pai líbí, tak se tu brzy dočkáš článku o jejich čističi ;)

      Vymazat
  2. Šípková olej si chystám jako noční potěšení místo Biofáze, která mi už dochází.. =) mám Trilogy, ale ty ďábelské odkzy, které jsi hodila na konec článku a k tomu ještě poštovné zdarma - o mě dostalo, jdu si objednat testovací sadu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trilogy antioxidant je taky super, ale co se týče čistého šípku, tak pro mě je Pai ještě o chlup lepší. Jinak tu sadičku určitě objednej a pak dej vědět, jak se ti zdá...:)

      Vymazat
    2. HA, už je na cestě!! =) si piiš, že hned začnu zkoušet! ;) díky za tip

      Vymazat
  3. Panenství s šípkovým olejem jsem ztratila s A'kin, vychytala jsem ho v šikovné slevě, takže to byla jasná volba. A musím říct, že je to zázrak, používám ho večer, na to dávám ještě hydratační krém a pleť si chrochtá. Ráno vypadá svěže, odpočatě, navíc už po pár použití jsem zaznamenala blednutí čerstvých jizev od akné a nípanců. Ty starší jizvy jdou pomaleji (ale vždyť ho mám ani ne měsíc), ale už i přítel si všiml, že mám hezčí pleť a to už je co říct. Takže já jsem spokojená moc. Teď bych ráda ten Pai, ale možná si počkám až po Vánocích, uvidím jaké bude mé cashflow :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na A´kin jsem taky koukala, ale nakonec vyhrál tento. A máme stejný postup používání, taky na něj ještě něco máznu a pleť je navýsost spokojená, navíc jestliže si rozdílu všimne i chlap, tak je to vážně bomba :D

      Vymazat
  4. Znacku Pai som doteraz nepoznala, takze dakujem za rozsirenie obzorov:) Vyzera to fajn a tiez som premyslala nad sipkovym alebo mahulovym olejom, akurat ze z inej znacky. Okrem rebrickoveho momentalne ziadny na plet nepouzivam, ale uz ma svrbi ruka:) a nejaky by som chcela:), aj ked mam zasoby arganoveho, na celu plet ho uz nepouzivam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář :)Řebříčkový olej mě taky moc láká, hlavně po vychvalných recenzích u Mitsuuko..Jinak jestli ti tenhle olej vyhovuje, tak jsem teď objevila skvělý olej od Balance me, je v něm mix olejů od hroznového, přes mandlový, šípkový až po exotické oleje jako je kukui a navíc v něm je i řebříček :)

      Vymazat
  5. suhlasim, aj ja ho pouzivam, miesam ho v dlani s hyaluronovym serom od nobilisu, plet je jemna, hladka, zjednotena...
    PS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je báječný a musím se kouknout na to sérum, ta kombinace zní zajímavě :)

      Vymazat
  6. Tak to potřebuju jaksviňa! Ty teda umíš navnadit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potřebuješ, protože je skvělý! :) A kdyby náhodou nebyl, tak na něj na stránkách mají 30 denní garanci nákupu...

      Vymazat
  7. Můj nákupní seznam se opět rozšířil :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám Pai strašně ráda, než jsem poznala REN, tak jsme měla v plánu dodělat zásoby a vybavit koupelnu Pai, teď mám dilema :-) Ale naštěstí je zásob dost, takže se nemusím stresovat a můžu v klidu přemýšlet :-) Nemáte někdo srovnání s šípkem od Nobilisu? Já totiž měla ten a prakticky vůbec na mě nefungoval, přišlo mi, že nedělá skoro nic. Mám od té doby zábrany koupit nějaký dražší, i když dobře vím, že i u těch přírodních věcech to je často i o ceně a není jíl jako jíl, máslo jako máslo a tak.... Takže nevím, jestli byl problém v šípku jako takovém nebo kvalitě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, zkoušela jsem to s jiným olejem od Nobiisu a je to tak - je to kvalitou.. =/ Obecně je nejvíc vychvalovaný šípkový olej právě od pai..

      Vymazat
    2. Naprosto tě chápu, také bych mohla mít koupelnu plnou Renu a Pai:) Co se týče šípku od Nobilis, tak bohužel nemohu posoudit rozdíl, protože jsem šípek od Nobilisu neměla, ale co se týče ostatních šípků, co jsme vyzkoušela, tak je Pai pro mě osobně nejlepší :)

      Vymazat
  9. Je nějaký rozdíl v účincích tohoto a Organic Rosehip Oil od Trilogy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně mi více voní a přijde mi ještě koncentrovanější, nejsem si jistá, jestli v tom Trilogy je právě i ten extrakt z plodu, ve složení zmiňují pouze šípkový olej...Od Trilogy mám radši ten šípkový olej s antioxidanty a pro čistý šípkový olej sahám po tomto od Pai:) Jinak nějaké extrémní rozdíly v účincích nevidím, oba dva oleje jsou velice kvalitní, mé pleti však o chlup více vyhovuje tento, výsledky se dostavily rychleji

      Vymazat
  10. no, já mám trochu problém s tím Trilogy.. Mám taky ten s antioxidanty, ale mně hrozně smrdí.. A to překousnu ledasco,ale s tímhle se fakt každý večer musím prát =/ jako jo, když se nad tím hodně zamyslím, je to vůně šípku, ale na první počuch mi to smrdí a na závěr mi to přijde jako moc koncentrovaný šípek, takkový čpavý.. ale co, hlavně když bude zabírat jak má =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, ten trilogy docela smrdí..Taky jsem si na něj musela hoodně zvykat, což i na tenhle od Pai jsem si zprvu musela zvyknout, ale teď mi dokonce voní :) A hlavně teda voní trošku líp než ten Trilogy, tam je to fakt síla :D

      Vymazat
    2. Tak to jsem ráda, že to tak má ještě někdo. Já jsem se lekla, sice je tam cítit opravdu šípek,ale takový nepříjemný.. jsme ráda, že až tohle s nechutí dojedu, můžu jít do toho od PAI, že to není taková "rychna" =D

      Vymazat