neděle 10. listopadu 2013

John Masters Deep Folicle Treatment

Když jsem si tuhle kůru zhruba před tři čtvrtě rokem kupovala na jednom z mých oblíbených britských eshopů, u nás tuto značku moc lidí  neznalo. Nyní, když jsem téměř na dně spreje je tomu jinak. V české blogosféře toho bylo v poslední době o  John Masters napsáno hodně, velkou zásluhu na tom má především obchod Greenwave, který je exkluzivním dodavatelem této značky u nás. Já osobně jsem nadšená, jejich výrobky jsou totiž báječné a je skvělé, že si je konečně můžeme osobně očuchat, osahat,vyzkoušet a nekupovat je naslepo. Navíc pokud máte možnost, tak rozhodně doporučuji navštívit obchůdek Greenwave v Praze-hotové zelené království!


Zpátky k Johnovi. Za touto americkou značkou organické kosmetiky nestojí nikdo jiný než muž, po kterém je i pojmenována. John Masters začal první výrobky vyrábět před více než 20 lety. Byl  fascinován účinky esenciálních olejů a chtěl vytvořit luxusní kosmetickou řadu, která bude respektovat přírodu a bude tvořena pouze přírodními složkami. To se mu také podařilo. Mezi nynějšími desítkami produktů najdeme péči o vlasy, tělo a pleť až po výrobky, které mají za úkol pečovat o naše milované mazlíčky. To vše bez sulfátů, parabenů,geneticky modifikovaných surovin, umělých barviv a vůní. Všechny výrobky musí splňovat přísná pravidla. Všechny látky musí mít prokázaný účinek na pleť či vlasy, rostlinné oleje musí být za studena lisované, esenciální oleje musí být destilované za pomoci páry a ne za pomoci propylen glykolu a všechny obaly i samotné ingredience musí být co nejvíce šetrné k životnímu prostředí.
Já sama jsme zatím od této značky vyzkoušela jen vlasovou řadu, ale hodně mě láká jejich pleťovka, hlavně masky, nemáte s nimi někdo zkušenost?





Hloubkově vyživující a objemová péče
Tato kůra je primárně určena pro řídké a řídnoucí vlasy. Ani řídké ani řídnoucí vlasy mě naštěstí netrápí, ale chtěla jsem něco, co by mi pomohlo s vypadáváním vlasů po dlouhodobé nemoci a notné dávce stresu k tomu a zároveň pečovalo o citlivou pokožku hlavy. Ačkoliv ona samotná kůra vám je na velké vypadávání vlasů k ničemu, ale to je na delší vyprávění. 
Když jsem u toho, měly byste zájem o článek na téma padání vlasů a mé zkušenosti? (Co mi pomohlo/nepomohlo apod.)
Tato péče mě zaujala téměř okamžitě, co jsem rozklikla stránky Johna. Líbil se mi obal, složení i to, že by nemělo být mastné. Spoustu kůr určených na vypadávání je totiž celkem mastných a jejich použití je tím pádem značně omezené.

Ve složení najdeme především různé bylinné extrakty:
voda, glycerin, sorbitol, panthenol, extrakt z gotu kola, irského lišejníku, kořene lopuchu, hydrolyzovaný pšeničný protein, extrakt z kopřivy, juky, vilínu, arniky, heřmánku, kyselina hyaluronová, extrakt z bílého čaje, levandule a měsíčku, vitamine E, extrakt z papáji, okurky, sojový protein, benzoát sodný, sorban draselný, jojobový olej, olej z pšeničných klíčků, tymiánový olej, lněný olej a rozmarýnový olej

Vůně je poměrně silně bylinková, svěží a mě osobně je příjemná, ale tady záleží hodně na vkusu každého. 
Flaštička je pevná, má šikovný rozprašovač a snadno se aplikuje, což je u podobného výrobku velmi důležité. Navíc co si budeme povídat, není to nejlevnější záležitost a tak je škoda každé kapky.

A co že nám to tato péče slibuje? 
Díky esenciálním olejů a aktivním rostlinným extraktům má stimulovat cirkulaci vlasové pokožky, hloubkově ji vyživovat a celkově zlepšit její zdraví a podpořit přirozené fungování.






Kůru jsem vydržela používat zhruba dva měsíce vkuse. Zprvu jsem ji aplikovala každý večer(asi tři týdny) a poté jsem přešla na aplikaci po každém mytí vlasů, což mi vyhovuje více. Normálně jsem si umyla hlavu, nechala ji trochu proschnout a na ještě vlhké vlasy jsem ji nastříkala. Trochu jsem se bála, že se mi vlasy budou rychleji mastit, ale naštěstí se nic takového nestalo. Dokonce bych řekla, že tak po třech týdnech jsem si všimla, že se vlasy vzpamatovávají a mastí se zcela normálně či dokonce méně. V čem byl ale nejznatelnější rozdíl bylo zdraví  vlasové pokožky. Omezila se citlivost, ustálilo se svědění a celkově jsem cítila, že je mnohem více v pohodě. Vzhledem k tomu, že mám velmi silné a husté vlasy nemohu zcela objektivně posoudit vliv na objem, ale i na mých těžkých dlouhých vlasech bylo u kořínků znát lehké nadzdvihnutí. Proto jsem to zkusila i na mamku, která má citelně řidší vlasy, nežli já a u ní bylo fakt znát, že vlasy byly od kořínků nadýchanější a objemnější, takže i v tomto bodu tato péče obstála.
K samotnému vypadávání vlasů mohu říci pouze to, že v době, kdy jsem kůru používala- kolem 3 měsíců se vypadávání ustálilo do normálu. Objektivně si však myslím, že za to mohlo spíše kombo kvalitní vlasové péče+ vnitřní užívání vitamínů a minerálů+vyřešení zdravotních  problémů a tím pádem méně stresu... 


Celkově jsem s touto péčí navýsost spokojená, ačkoliv se nejedná o levnou záležitost, tak vzhledem ke kvalitě jsem ochotná vyšší cenu zaplatit. Plusové body má u mě především za snadnou aplikaci, skvělé složení a výborné účinky na vlasovou pokožku.Co k tomu říci, asi jen to, že John zkrátka umí! :)

Líbí se vám tato péče? Seženete ji nově u nás v obchodě Greenwave za cenu 648 Kč nebo na britských eshopech jako je feelunique, naturisimo apod. Tam za cenu 21 liber.
(Navíc nyní probíhá v obchodě Greenwave akce, která souvisí s uvedením 2 nových výrobků zaměřené právě na pokožku hlavy. Jestliže nakoupíte nový šampon a olej, dostaneme jako dárek právě tuto péči.) 
Jediné co mi vadí je fakt, že v Americe vyjde tato kosmetika mnohem levněji než v Evropě...


Co vy, znáte Johna? A máte nějaký svůj oblíbený výrobek?


Mějte se krásně
Helen






8 komentářů:

  1. Článek o padání vlasů bych brala :o)) A Johna osobně neznám, ale z toho, co jsem o něm četla soudím, že se s ním budu muset blíže seznámit :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. John je fakt borec,za sebe rozhodně doporučuju seznámení :)

      Vymazat
  2. Taky bych ráda článek o vlasech. Mně před lety vypadaly asi dvě třetiny vlasů, bohužel hlavně kvůli stresu a pořád nepřestávám doufat, že se to snad někdy aspoň trochu spraví, takže si ráda přečtu zkušenosti. A s Johnem se též plánuju seznámit, ceny se mi sice moc nelíbí, ale u té vlasovky jsem zjistila, že většinou se to opravdu vyplatí, ještě se mi nepodařilo, že bych u přírodní péče narazila na nějaký zázrak za stovku, jak se mi občas stane u pleťovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas, ze svých zkušeností se mi také osvědčilo si u vlasovky připlatit, ale myslím teď za kvalitní složení, přijdou mi směšné ceny některých "super" šamponů, kde je na druhém místě po vodě stejný saponát, kterým myji podlahu...Jestliže nelpíš na čistě organickém složení, tak výbornou zkušenost mám s Davines, konkrétně jejich řadou Natural Tech, neobsahuje sulfáty, silikony a takové ty nejhorší látky.Průběžně je používám více jak dva roky a co se týče kategorie "čistších" přípravků, ale ne přímo organických jsou pro mě špička.

      Vymazat
  3. Vypadá dobře:)
    www.beautyinatub.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, musím se přiznat, že i to je jeden z důvodů, proč se mi líbí, má krásný obal :D Ale jak dobře vypadá, tak i dobře funguje...

      Vymazat
  4. No, to víš, že mě tato značka více než láká! Myslím, že budu muset určitě něco vyzkoušet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za sebe říkám rozhodně ano! Momentálně jsem zamilovaná do jejich šamponu SCALP...

      Vymazat