sobota 3. srpna 2013

TOP 5 aneb červencoví oblíbenci


Vítejte u nové pravidelné rubriky TOP 5, ve které každý měsíc určím výrobky, které mě v daném měsíci nejvíce pomohly, zaujaly, voněly...Zkrátka ty, které byly nej a dnes poprvé v podobě letní edice, protože co si budem povídat, v tom úmorném vedru si moje pleť žádala trochu jiné zacházení.








Trochu jazykolam, ale stojí za to. Ren ClearCalm3 Clarifying Clay Cleanser je, jak už z názvu vyplývá, krémový čistič s obsahem jílu.
Ačkoliv patří do řady na pleť se sklonem k akné, řekla bych, že ho může používat téměř jakýkoliv typ. Má normální až sušší a především citlivá pleť ho snáší výborně. Používám ho každý druhý den, při večerním čištění, občas i ráno a v předešlých extrémně horkých dnech jsem ho používala každý večer a myslím, že i díky němu se má pleť držela a nevyrašily na ni žádné neplechy. V mém kosmetické arzenálu patří spíše k nováčkům, ale celkem rychle se stal oblíbencem a tak si myslím, že se tu o něm ještě určitě dočtete




Druhým červencovým favoritem je taktéž čistič a opět od Ren. Jedná o Rosa Centifolia Cleansing Gel - čistící gel pro normální pleť. Neobsahuje sulfáty, tudíž je k pleti šetrný a zbytečně ji nepřesušuje. Pleť je po jeho použití čistá a hebká. Navíc obsahuje velké množství růžové vody, takže příjemně voní.









Když už jsme u růžové vody, nezbývá nic jiného, než-li třetím oblíbencem jmenovat čistou Růžovou vodu od Purity Vision. Používám ji po ranním i večerním čištění a během dne pro osvěžení pleti. Pleť osvěží, zklidní (skvělá i po holení) a připraví ji na následnou péči. Ze začátku jsem si na její vůni musela zvykat,ale nyní se bez ní neobejdu. Mám již několikáté balení a mohu ji jen doporučit. Seženete ji bez problému například v dmku.







Hossana H2O Intensive Skin-Plumping  Serum je fantastické sérum od novozélandské značky Antipodes. Mám již připravenou samostatnou recenzi, ale v krátkosti alespoň takto. Lehké, mléčné sérum na vodní bázi, které krásně voní a skvěle funguje. Používám ho každé ráno pod denní krém a občas i na noc. V předešlých vedrech jsem ho používala ráno i večer  a moje pleť si po něm jen chrochtala...







Posledním výrobkem tohoto měsíce je tělový krém od britské Pai a to Comfrey and Calendula Calming body cream. Ačkoliv je jeho konzistence spíše řidší, jeho hydratační a především pak zklidňující schopnosti jsou výborné. Moc mi pomohl při lehkém spálení ramen a dekoltu, kdy během dvou dnů horkost a zarudlost zmizela.









A jací jsou vaši červencoví oblíbenci? 



Mějte se krásně a skládejte básně
Helen


8 komentářů:

  1. Kurnik, ten REN... už sa neviem dočkať, kedy domíňam krémy, masky a čističe a skočím po ňom! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, naprosto tě chápu a rozhodně doporučuju, zatím mě ani jedna ze šesti věcí, co od nich mám, nezklamala :)

      Vymazat
  2. Helen, musím ti vyseknout velikou poklonu. Prostudovala jsem celý tvůj blog a na to, jak jsi mlaďounká, máš neskutečně výborný vkus na pečující kosmetiku, mnoho starších žen by se od tebe mělo učit, třeba i já. Hned jsem si dnes byla koupit tu růžovou vodu od Purity Vision a důkladně studuju značku Antipodes. Moc díky za všechny tipy, je jen málo českých blogů, které by mě nějak oslovily a inspirovaly, tedy spíš není žádný, ale zde jsem toho našla hodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju, neskutečně mě to potěšilo :) Jsem moc ráda, že se blog líbí a jsem vždy šťastná, když někomu můj tip třeba pomůže. Navíc si myslím, že tipů na kvalitní péči není nikdy dost a i proto píši tento blog, po všech peripetiích, které jsem se svou pletí doslova protrpěla, jsem snad konečně našla přípravky a i postupy, které na mě fungují a moc ráda se o ně podělím...Ještě jednou děkuji za neskutečnou pochvalu, moc si toho vážím.

      Vymazat
  3. ja som tento mesiac oblubencov nerobila, nemala som ich tak vela tak nebolo co :( ale ruzova voda je top s tym suhlasim!

    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, ačkoliv teda zprvu jsem si musela zvykat na její vůni

      Vymazat
  4. Čtyři neznám, ale v růžovkách jedu taky. Od Purity vision mám teď poprvé a je moc fajn. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je suprová, dlouho jsem sháněla čistou a bez alkoholu .Tahle se celkem rychle stala se mou stálicí, ačkoliv teďka ještě pokukuju po té od Melvity...

      Vymazat