úterý 27. srpna 2013

Korres white tea fluid gel


Pěkný den! V pár článcích jsem již naznačila, jak zhruba probíhám můj každodenní kosmetický rituál a jaké výrobky při tom používám. S tím souvisí mini seriál článků, jež dopodrobna osvětlí mou denní a večerní rutinu plus nějaká ta extra péče. To ale předbíhám, dnes si povíme o jednom z mých starých oblíbenců v péči o pleť. Ačkoliv jsem tu v poslední době vychvalovala čistící gely od britské značky REN a pořád platí, že jsou jedny z nejlepších co jsem zkusila, nesmím zapomenout zmínit svého oblíbence z Řecka. Tím není nic jiného než-li čistící gel s bílým čajem od mého oblíbeného Korres. Pokud jste propásly článek, který je přímo o Korres a výrobcích, které podle mého stojí/nestojí za odzkoušení, přidávám odkaz zde.


S čistícími gely je to občas těžké, většinou jsou určené pro mastnější a smíšené typy pleti a především pak obsahují agresivní pěnivé látky, jež pleť zbytečně přesušují, čímž dosahují přesně opačného efektu, jež smíšená až mastná pleť požaduje. O suché a citlivé pleti ani nemluvím, nešetrné gely ji mohou způsobit nemalé potíže. Problém je v tom, že gely jsou praktické, rychle a snadno se používají. Naštěstí tu jsou ale takové, jež pokožku dobře, ale šetrně vyčistí.  Používám je především ráno, kdy nepotřebuji důkladné čištění.

Teď již ale přímo ke gelu. Používala jsem ho celkem dlouhou dobu a vypotřebovala jsem 2 plná balení. Ze začátku jsem ho používala každý den- ráno i večer, poté jsem střídala ranní a večerní čištění a nakonec se mi nejvíce osvědčilo používání občasné a střídání s jinými čističi. 






Jako každý Korres výrobek, i tento gel má na sobě napsanou tabulku FORMULA FACTS, která kromě procentuálního podílu přírodních složek a přesného složení obsahuje výčet největších "fujtajblů", které gel ne/obsahuje. 

Co se složení týče, nenajdeme v něm silikony, parabeny, ropné deriváty, SLES, ALES ale například PEGY jsou zde zastoupeny hned dvakrát. 
Ve složení najdeme například šťávu z aloe, extrakt z kamélie, kyselinu mléčnou, hydrolyzovanou oves nebo také zinečnatou sůl, což je dobrý pomocník v boji s těmi otravnými pupenci všeho druhu... 

Na druhou stranu tam však najdeme složky dosti rozporuplné jako jsou již zmíněné PEGY, Imidazolidinylmočovina, Hexylcinamaldehyd( ačkoliv jde od aldehyd přírodního původu odvozený od kyseliny skořicové, používá se jako vonné aditivum a je značeno jako alergen, jež může ve vyšších koncentracích působit dráždivě) a Linalool, jež má podobná rizika jako zmíněný Hexylcinamaldehyd.







Naštěstí se u mě žádné alergické reakce nekonaly, při čištění jsem měla příjemný pocit a svou čistící práci zvládal na jedničku. Jediným mým problémem byl fakt, že mě trochu vysušoval a z toho důvodu jsme ho po tomto zjištění používala především v letních měsících a v těch dnech měsíce, které všechny tak milujeme, (Víme, o čem mluvím, že? :D) protože v tomto období je má pleť vždy o krok zpátky k pubertě a celkově blázní a kyselina mléčná a zinek ji celkem dobře krotí.

Co se týče vůně, konzistence, barvy atd...Jde o průhledný, lehce nažloutlý gel, který jemně voní a dobře pění. Na celý obličej stačí velikost lískového oříšku, možná dokonce hrášku.




Celkově mám z tohoto gelu lehce smíšené pocity. Na jednu stranu mi ve dnech, kdy mám smíšenou pleť dobře funguje, příjemně se s ním pracuje, dlouho vydrží, na stranu druhou tu ale máme pro mne ne zcela "košér" složení a použitelnost jen v některém období. Řekla bych, že pro ty, které nelpí na striktně přírodním a především pak jednoduchém složení, mají normální, smíšenou až mastnější pleť,hledají fajn ranní nebo druhý večerní čistič a nemají přehnaně reaktivní či alergickou pleť(No, ono s těm alergiema je to těžké,člověk se může osypat i po čistém olejíčku, že...)  tak by pro mě tento gel mohl být dobrou volbou. Například na makeupalley nemá vůbec špatné hodnocení. No, zkrátka takhle, dlouhou dobu mi moc vyhovoval, ale našla jsem ještě lepší. Pokud bych se měla rozhodovat, zda ho teď koupím, tak spíše ne a počkala bych si zase až na léto.

A kde ho seženete? U nás v Profimedu za 475 kaček, ale dá se sehnat levněji například na beautyexpert.com a feelunique.com.


Co vy a složení? Studujete ho důkladně, nebo vám záleží jen na výsledcích? A máte nějakou látku, které se u všech výrobků vyhýbáte?


Mějte se krásně
Helen





8 komentářů:

  1. Tenhle gel nevypadá vůbec špatně :)) k tvé otázce - já složení studuju vždy, nejsem uplně zarputilá, že bych vše co není bio na sebe nenapatlala, ale rozhodně takové věci ráda vyhledávám a mám z nich lepší pocit :) osobně se ale vyhýbám silikonům ve všem - jelikož na pleti mi silikony hrooozně ucpávají póry, které se pak okamžitě zanítí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou souhlasím,silikony a ještě pak minerální oleje mi dělají na pleti pěknou paseku, takže se jim snažím co nejvíce vyhýbat.V péči to jde celkem snadno,protože mi mnohem lépe vyhovují přírodní krémy, čisté oleje atd, ale horší je to u dekorativky. Zrovna teď pátrám po nějakém tekutém tónovacím krému nebo lehkém makeupu bez silikonů, ale žádná sláva teda a když už ho najdu tak mají špatné odstíny..

      Vymazat
    2. To je pravda... Já žadný vyhovující nenašla, tak jsem přešla na minerální makeup a jiný už bych nechtěla :) nejen, že je snad milion odstínů, takže si vybere opravdu každý, ale ješte díky svému složení vlastně pleť léčí - díky obsahu zinku :) navíc vypadá velmi přirozeně :) doporučuji :)

      Vymazat
    3. Souhlas, s minerálním makeupem jsem konečně našla dostatečně světlý odstín a nedám na něj dopustit, ale bhužel přes zimu mívám hodně suchou pleť a minerální MU mě pak vysušuje, tak stále(marně) hledám stějně dobrou, světlou, bezsilikonovou tekutou verzi...

      Vymazat
  2. jeej dalsia Korres recenzia super! dlho som uvazovala co si kupit, teraz som mala v Ladyboxe balzam tak som nachvilu kludna. Inak ja zlozenie neriesim, odfotim na blog (lebo sa v tom nevyznam, nech si z toho kazdy zoberie co potrebuje). Ked mam bio veci ocenujem kvalitu, som ochotna si priplatit ak mi to vazne vyhovuje, ale kludne si kupim aj chemicky nabitu Niveu :)


    Inak uz len posledne 4 dni WELEDA giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že některé slečny měly v boxu balzám, osobně je mám moc ráda,mám čtyři odstíny a se všemi jsem spokojená :) Co se týče toho složení, tak pokud vysloveně nevyhledáváš přírodní značky, tak je tohle rozumné, ono ne všechno přírodní je neškodné,jsou i přírodní látky co mohou být dráždivé atd...Nejdůležitější je, když daný výrobek funguje.
      A v giveaway jsem už zapojená a těším se na vyhodnocení:)

      Vymazat
  3. Ahoj, dala jsem ti Liebster Award babu. :) http://50shadesofanna.blogspot.cz/2013/09/liebster-award-aneb-konecne-jsem-zpet.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát díky!:) Byla jsme teď delší dobu bohužel bez počítače, ale hned co nejdřív se na to vrhnu, zjistila jsem, že jsem těch bab schytala víc :D

      Vymazat