středa 14. srpna 2013

(Ne?)Zvaný host aneb první návštěvnice


Tak a máme to tady. Pokud jste četli onen Comeback článek, tak jistě víte, že kromě rubriky TOP 5 a Péče od A do Z jsem vám slibovala jedno překvapení. Tím překvapením je nová pravidelná rubrika, ve které vám daná blogerka představí svých 5 momentálně nejoblíbenějších výrobků. A tou dnešní je M. z blogu Mitsuuko de Ak.

Pokud ji ještě neznáte, tak rozhodně doporučuji její blog navštívit. Její články jsou zábavné, obsáhlé a výrobky zajímavé. Moc mě baví její články o návštěvách kosmetičky, jenž ona sama nazývá "babou kořenářkou" či také "babou Jagou " a jakožto správného kosmetického nadšence mě baví její new in články. A jak sebe samu vidí ona?





1. Jak by jsi sama sebe popsala v jedné větě?
Introvertní blázen se silnými projevy extroverta, s povahou Matýska - mého psa (labrador-ohař), který chvilku neposedí, pořád něco vymýšlí, aby se nenudil a musí přemýšlet nad milionem věcí najednou a s čímkoliv/kýmkoliv pomalejším nebo klidnějším nemá trpělivost =D

2. Co tě vedlo k založení blogu?
Blogosféru jsem sledovala jako "šedá eminence" už několik let. Když jsem začala objevovat čím dál víc výrobků, se kterými jsem spokojená, ale není o nich nikde ani čárka, rozhodla jsem se tohle "dobro" šířit do světa. Jo a taky proto, že je fakt na nic, když denně přítele bombardujete novými stórkami o účincích právě zkoušených zkrášlovadel.

3. Kdyby jsi měla vybrat pouze 2 kosmetické značky, které by měly být v tvé koupelně, které by jsi vybrala?
Nobilis Tilia (jen kvůli Biofázi) a Ilcsi (Řebříčkový olej a Sírový krém)

4. Jak by jsi popsala svou rutinu v péči o pleť 5 slovy?
Snaha byla, děj se vůle...

5. Jaký je tvůj největší kosmetický úlet?
Můj největší byl asi účes- na jedné straně na 1 cm vyholená hlava, navíc odbarvená skoro do bíla s postupným prodlužováním podél hlavy až na stranu druhou, kde byly vlasy až na rameno v barvě fialovo-hnědé. Největší úlet na tom však je fakt, že mi nebylo 15, ale 24  a chodila jsem s tím do práce a pořádala golfové turnaje =D

Myslím, že z odpovědí je jasné, že Mitsuuko je suprová baba se kterou je sranda a která má výborný vkus na zkrášlovadla. Toť k okecávání  a teď už to, co vás stejně zajímá nejvíc, hihi :)                          

 TOP 5 by Mitsuuko





Řebříčkový olej Ilcsi

Nemůžu ho vynechat. Je fantastický. Je to silně po smůle a jehličí vonící olej. Je určený primárně pro podporu hojivých procesů v pleti a na ošetření pleti citlivé, nebo trpící rosaceou. Ve spojení s pleťovou vodu dokáže nádherně oživit barvu pleti, která pak vypadá vyživeně a já úplně slyším, jak si chrochtá blahem. Nanáším na něj ještě Sírový Ilcsi krém, který potlačí i zbytky mastnoty a pleť zmatní. Po 3 týdnech intenzivního používání nedám bez tohoto dua ani ránu a zaznamenala jsem téměř úplné vyblednutí jizviček a flíčků po rozdrbaných pupíncích a pokud se mi nějaký nový neřád přece jen udělá, do dvou dnů je po něm. Navíc jsou to spíš takové malinkaté pipínečky, které nejsou pomalu ani vidět. Nemám ráda oleje, ani jejich používání, ale tohle byla láska na první pohled a "když miluješ, není co řešit".


Caudalie Beauty Elixir

Nóó, tak tohle pro mě bylo oprvdu překvapení. Zahraniční blogerky o něm všude básní. Zkusila jsem tedy koupit malé balení 30 ml za cca 10Ł. Nejdřív jsem ho používala jen ráno jako podklad pod Řebříčkový olej. Poté, co jsem se naprosto zamilovala do jeho silné větrové vůně, začala jsem ho používat i večer a na záda. On totiž nejen svou mentolovou vůní probere, ale taky léčí. Ve složení má i alkohol, což zajišťuje desinfikování pupínků, nebo klubajících se zánětů na pleti a zároveň pleť uklidní a hydratuje - nevysuší. Překvapivé. Zvlášť, když to mám potvrzeno i z více stran. Narozdíl např. od Hadkových tonik, tento něco opravdu dělá. Sice mizí závratnou rychlostí, ale už mám doma 100ml balení a chodím se s ním několikrát denně do koupelny mazlit. Tvoří svělý voňavý pár spolu s Řebříčkovým olejem a po ránu to osvěží nejen na pleti, ale i na duchu.


Invisible Pores Detox Mask REN

Tohle zlatíčko za cca 450,- kaček je k nezaplacení. Narozdíl třeba od masky na póry od Clinique za cca 750,- Kč u téhle zaznamenáte okamžité výsledky. Má super pumpičku se špuntem, aby v dávkovači nezaschla. Voní po bergamotu, který naprosto miluju jak v čaji, tak v parfémech a v pozadí citlivé nosánky poznají i levanduli. Má máslovitou našlehanou konzistenci a dobře se roztírá - jako krém. Stačí dvě pumpnutí na tenkou vrstvu. Zasychá do cca 30 minut. Poté ji odrolím pomocí suché houbičky. Je to sice poměrně drsňácký peeling, ale na to, že mám citlivější pleť, tak po této sundávací proceduře maximálně zrůžoví. Nese to naopak velmi dobře - pleť je prokrvená, obnovená a čisťounká (maz rozpouští, což poznáte na zasychající masce, kde se v místě zanesených pórů objeví mastné flíčky). Na úbytku černých teček poznáte funkčnost masky okamžitě, po prvním použití. Z dlouhodobého hlediska jsem pak zaznamenala zmenšení pórů, zmenšující se výskyt černých teček a póry se už tak neucpávají. Od koupi ji aplikuju poctivě 2-3 týdně, protože mě to hrozně baví a na pleti je vidět to samé.


Rêve de Miel NUXE
Tohle je poněkud sporná položka. Zařadila jsem ji sem však proto, že jsem si i přes její zápory zamilovala její používání a stejně jako na ranní olejový rituál se těším i na ten večerní, kdy na závěr péče natřu rty tímhle balzámem. Z počátku mi hrozně vadila jeho lepkavá konzistence. Prostě to ulpí na rtech, drží jako přibité celou noc a ráno to tam najdete. Kupodivu to většina blogerek vynášela jako klad, mně to vadilo. Navíc to má ve složení pár chemických fujtajblů v podobě několika silikonů a konzervantů - za 10Ł na kalíšek mi to přijde poněkud nešťastné. Já se však po čase, když jsem to začala používat, abych jako všem dokázala, že to fakt za to nestojí, do toho zamilovala. Miluju tu lepkavou konzistenci, kterou si ráno natřete a i přes dodržovaný pitný režim a občasné sváči odpoledne na rtech ještě najdete. Miluju tu jeho božskou vůni, která mi voní jak piškotové těsto s náznakem citrónu. Na složení se snažím nemyslet a užívám si toho, jak mě to baví. Zatím ještě nevím, jestli bych koupila zas, ale při četnosti a pravidelnosti používání se bojím, že mám slušný náběh na zvyk, takže to je velmi pravděpodobné.

Brightening Cleansing Gel Juliet ANTIPODES
Z počátku jsem nějak nemohli najít společnou řeč. Sice hezky voněl, ale po ránu, nebo skoro ve spánkovém režimu až moc intenzivně. Navíc jsem měla pocit, že mě vysušuje. Pak jsem ho vzala jako nouzovku na dovču a od té doby je z nás nerozlučný pár. Vysušování zmizelo, pleť si zvykla na všechny jeho přírodní voňavé složky a můj nosánek zase na tu intenzivní ovocnou vůni připomínající kiwi, mango a vůbec mix ze všech druhů velice vyzrálého ovoce, na které si jen vzpomenete. Stačí jen maličko a hned napění. Nemá v osbě sulfáty ani chemku, takže je to pro mě malá záhada. Je určen na problematickou pleť především svými rozjasňujícími schopnostmi - v praxi to znamená, že napomáhá blednnutí flíčku, pigmentových skvrn a jizviček a působí hojivě (na čerstvých rankách může trochu štípat). Pleť je po něm krásně jemná. Nezanechává za sebou žádné šupinky, pnutí, pálení, červenání. Ani očka vám nepodráždí. Čímž se dostávám k jeho obrovskému zásadnímu plus - skvěle odličuje! Zatočí s makeupem na jednou namydlení a na dovče pod stanem se jedná o vlastnost vskutku k nezaplacení. Stal se mou čistící stálicí.


Mě osobně se výběr moc líbí, za sebe mohu jednoznačně souhlasit s Beauty Elixirem a detox maskou od Ren. Po čistítku Juliet pokukuju delší dobu, jistě víte, že Antipodes je pro mě tak trošku srdcovka a co říci k Řebříčkovému oleji? Účinky mluví samy za sebe :) Jediné, co mě z této pětky neláká je balzámek Nuxe, to složení mu zkrátka neprominu, mám  jiné oblíbence.(Brzy se můžete těšit na článek o mých oblíbených balzámech a jejich porovnání)



Tak jak se vám líbí nová rubrika? A znáte Mitsuuko?



Mějte se krásně
Helen







10 komentářů:

  1. skvělé! tahle nová rubrika se mi zamlouvá už od samého začátku:) jen to zase bude trochu náročné pro moje odolávání od nakupování :D
    tentokrát mě hodně zaujala maska od REN a řebříčkový olej, něco na jizvičky a flíčky by se mi taky hodilo.. ale tak uvidíme, až se trochu rozkoukám na těch zahraničních eshopech.. tak třeba... jednou... budou moje :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masku mám a je fakt super, takže rozhodně doporučuju, navíc když se zaregistruješ na lookfantastic nebo beautyexpert, tak ti občas budou chodit slevové kódy, které jdou k nákupu použít ;)

      Vymazat
    2. nee, to jsi mi neměla říkat.. ale samozřejmě, první co jsem udělala je, že jsem se tam zaregistrovala.. achjo :D a takhle to prostě chodí.. :D

      Vymazat
    3. Vítej v klubu holka :D

      Vymazat
  2. Líbí a znám :)) Mitsuuko to napísala ako vždy veľmi čítavo a teším sa na ďalšie :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky jste holky spáchaly tuhle rubriku - moc se mi líbí. Mitsuuko samozřejmě znám, měla jsem tu čest s jejím tvořivým duchem :-), krásně jsme si spolu zaswapovaly a jsem nadšená z toho, jak představuje nové a hůře dostupné značky a snaží se je přiblížit čtenářkám. Krásně jsem si početla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se rubrika líbí eM:) Váš společný swap jsem zhltla a moc se mi věci, co jste si navzájem nadělili líbí

      Vymazat
  4. To byla rychlost. Sakra, já toho tak nakecám =D

    OdpovědětVymazat