pondělí 15. dubna 2013

Trilogy Rosehip oil antioxidant+

Již v minulém článku jsme naznačila, že se tu o novozélandské značce Trilogy ještě určitě dočtete a shodou okolností jsem nedávno spotřebovala další výrobek. No a protože určitě stojí za zmínku a poctivě jsem ho používala posledního čtvrt roku téměř každý den, můžu ho zcela objektivně posoudit.



A o co se tedy jedná?

Dnes se tu budeme bavit o pleťovém oleji. Oleje jsou velmi vděčným pomocníkem v péči o pleť, ale spousta lidí se jich obává. Speciálně lidé s mastnou či aknetickou pokožkou se mylně domnívají, že by se po použití oleje pleť ještě více mastila, póry by se zanášely a akné by se zhoršilo. Opravdu tomu tak není. Bavíme-li se o přírodních olejích. (Něco jiného jsou oleje minerální, které opravdu mají tendenci pleť zatěžovat.) Kvalitní přírodní oleje naopak vyrovnávají mazotok a často také mají hojivé účinky. Z tohoto důvodu se jich nemusí bát ani lidé s problematickou pokožkou. Důležité je si vybrat správný olej. Jsou totiž oleje hutné, extra výživné a pak jsou tu oleje, které hydratují a vyživují, ale zároveň jsou lehké.
No, to by k úvodu stačilo, o olejích jako takových, (jejich rozdělení, vlastnosti atd.) se tu určitě článek objeví.


Nyní bych se vrhla přímo k onomu výrobku z názvu.

Značku Trilogy jsem představila již v minulém článku, kdo si ho chce připomenout nebo ho zmeškal odkaz tady.


Rosehip oil antioxidant+ 



Jedná se o lehký, přesto výživný olej, který slibuje sjednocení tónu pleti,zlepšení elasticity, intenzivní výživu a hydrataci a také ochranu pleti.

Základní složkou je šípkový olej obohacený o olej z rajčat, brusinek či acai, které jsou bohaté na antioxidanty. Najdete v něm i extrakt z ovesných jader, jež je plný minerálů a vitamínů.
Přesné složení :
ROSA CANINA (ROSEHIP) SEED OIL, SOLANUM LYSOPERCISUM (TOMATO) SEED OIL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) SEED OIL, HELIANTHUS ANUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, EUTERPE OLERACEA (ACAI) FRUIT OIL, AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT

Konzistence je lehká, přesto je na pleti cítit. Vsakuje se velice dobře, záleží na množství jaké nanesete. Barva je sytě žluto-oranžová.



Vůně je velmi zvláštní. Zprvu je cítit trochu květinovo-bylinkově, ale po chvíli se vůně ustálí a je cítit trochu jak mrkev s rajčaty namíchaná s šípkem. Ze začátku jsem si na ni musela zvykat, ale není to nic katastrofálního nebo smradlavého. Voní zkrátka netypicky
Na druhou stranu díky absenci esenciálních olejů, ho mohou používat i lidé s tou nejcitlivější pletí.

Balení obsahuje 30 ml, je ve skleněné lahvičce s pipetou ,tudíž je nanášení snadné.
Cena se pohybuje kolem 700 korun, záleží kde kupujete. Seženete ho například zde či zde. (Já jsem ho kupovala ve vánočním balení v červené plechovce spolu s malým krémem a čističem.)


Jaké jsou mé zkušenosti?

Olej jsem používala od ledna pravidelně téměř každý večer.(Zhruba pětkrát do týdne) Nejprve jsem pleť vyčistila, poté jsem nanesla květinovou vodu.( Hydrating mist toner taktéž od Trilogy nebo růžovou vodu od Purity Vison) Na ještě vlhkou pleť jsem poté nanesla zhruba 3 kapky a vmasírovala ho. Soustředila jsem se především na suchá místa, či případné flíčky a hojící se pupínky. Poté jsem si do prstů nanesla jednu extra kapku, kterou jsem ošetřila oční okolí a řasy.
Ráno jsem se pak vždy probudila s pletí hydratovanou, vypnutou, vláčnou a jakoby "nafouknutou". Také jsem si všimla, že pokud se mi udělal nějaký pupínek, tak se rychleji hojil a nezanechal za sebou jizvičky, což velmi oceňuji, protože má velice světlá pleť je náchylná k tvoření flíčků i po sebemenším škrábnutí.
Zhruba po měsíci pravidelného používání jsem zaznamenala zlepšení barvy, jasu a pár starých flíčků se buď velmi zlepšily a zesvětlaly, nebo v případě některých zcela vymizely.
Malou nevýhodu vidím v tom, že ve dnech, kdy má pleť byla extrémně přesušená jsem navrch musela dávat ještě krém. Ovšem stačilo ho malinko a jen na ty nejsušší místa.



Doporučila bych ho tedy všem, kteří mají problémy s nejednotným tónem pleti, či jen chtějí zkusit variantu na místo klasického nočního krému. Na den jsem ho občas použila také, ale co se týče v kombinaci s makeupem, tak to odzkoušené nemám. Pokud ale hledáte dobrý olej na obličej či jste fanoušky antioxidantů, tak vám ho určitě doporučuji vyzkoušet.

Celkově jsem s tímto olejem velmi spokojená. Zatím je to nejlepší olej, co jsem zkusila a ačkoliv nyní testuji jiný od Antipodes, tak se k němu ráda vrátím.


A co vy, máte/nemáte zkušenosti s pleťovými oleji? Popřípadě jaký je váš oblíbenec?

jte se krásně, skládejte básně
Helen





6 komentářů:

  1. Vypadá moc dobře! Já mám s oleji takový love-hate vztah.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak trochu mám, teda hlavně třeba na cestování je to dost nepraktické a chce to i více času při nanášení atd. S krémem je to přeci jen jednodušší, ideální je to asi střídat, tak se člověk aspoň nenudí...

      Vymazat
  2. hmm, vyzerá dobre, hlavne tie antioxidanty ma zaujali. ja milujem oleje od Nobilis Tilia, napr. čistý arganový alebo Carotino, ale tento sa mi veľmi pozdáva :)

    OdpovědětVymazat
  3. Oleje jsou fajn, ale mám u nich problém s přesoušením, takže jen na pleť ve 100%0 kondici. Trilogy mě hrozně láká a mám ho na seznamu potenciálních kupů do budoucna. Zatím mám olejíčky od Nobilisu a Hádka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oleje od Nobilis jsou fajn, jednu dobu jsme od nich objednávala a dělala si vlastní mixy.S tím přesoušením občas mívám taky problém, záleží na složení oleje, ale protože mi oleje na noc dělají moc dobře tak to řeším tím, že na ty extra suchá místa nanesu ještě trošku krému. Momentálně se mi ale nejvíce osvědčilo duo sérum+olej od Antipodes, po ránu mám tvář jak dětskou prdýlku, tak doufám, že to nezakřiknu :D Jinak za sebe můžu Trilogy jen doporučit, zatím mi všechny jejich výrobky sedly

      Vymazat