sobota 13. dubna 2013

Trilogy EVERYTHING BALM aneb mazání od hlavy k patě

Dnes bych vám ráda představila svého Novozélandského parťáka. Jmenuje se EVERYTHING BALM a vyrábí ho značka Trilogy. Jelikož jsem o této značce v české blogosféře zatím nic nečetla, tak je myslím na místě vám ji trochu přiblížit.

  
Jak jsem již řekla v úvodu, tato značka fungující od roku 2002  pochází z Nového Zélandu a jejími zakladatelkami jsou sestry Sarah a Catherine. 
Trilogy je certifikovaná přírodní kosmetika netestující na zvířatech. V žádném z jejich produktů, zahrnujících přípravky o pleť, tělo i vlasy, nenajdete látky jako jsou parabeny, minerální oleje, SLS, umělá barviva či vůně a kromě medu a včelího vosku přípravky neobsahují žádné látky získané ze zvířat. Co je na jejich výrobcích jedinečné je to, že všechny obsahují šípkový olej, který je známý svými skvělými účinky na pleť.( Obsahuje velké množství esenciálních mastných kyselin, je bohatý na vitamin E a antioxidanty.)

Cenově se jejich výrobky pohybují zhruba od 300 do 900, což považuji vzhledem k  jejich kvalitě za poměrně příznivé. Nevýhodou je jejich nedostupnost u nás. Bez problému je ale seženete na britských eshopech jako je Feelunique či Naturisimo. S objednáváním z jejich oficiálních stránek zkušenosti nemám a ani bych to moc nedoporučovala, jelikož cenově vychází lépe právě na již zmiňovaných eshopech a nemusíte se bát cla, dph či drahého poštovného.

Celkově jsem s touto značkou velice spokojená, mám od nich již vyzkoušeno poměrně dost výrobků a žádný z nich mě nezklamal. Ba naopak, z velké většiny jsem nadšená. O Trilogy se tu tedy ještě určitě dočtete.

Nyní bych se ale vrhla na onoho mého parťáka z úvodu.


Jak už z jeho názvu vyplývá, jedná se o víceúčelový balzám a můžete ho použít doslova od hlavy až po paty. Já osobně ho používám k hydrataci rtů, nehtových lůžek, občas ho použiji na noc jako oční krém a osvědčil se mi i na řasy. Skvěle mi funguje i na ekzém kdekoliv na těle. Jelikož na občasné pupínky používám čistý tea-tree olejíček, který jak známo velmi vysušuje, tak na následné hojení postižených míst tento balzámek také využívám. 

Konzistence v krabičce je hutná, ale jakmile po něm přejedete prsty, tak se krásně roztéká a velmi snadno nanáší. Pozor ale na přílišný tlak, několikrát jsem spěchala, moc jsem zatlačila a vytvořila jsem si v něm "krátery". Opravdu stačí jen lehce přejíždět prsty a dostane se vám dostatečného množství. Jestliže znáte balzámky Figs and Rouge a máte s nimi problém, že jakoby hrudkovatí, tak u tohoto balzámu se nebojte, nic takového nehrozí. 

Vůně je přírodní, jemná, jakoby bylinková se stopami po kytičkách. Těžko se popisuje, ale určitě to není nějaký bolehlav. Úplně stejně od Trilogy voní i krémový čistič a Vital krém.
Co se mi na něm moc líbí je jeho balení. Uznejte sami, no není rozkošné?





























Prodává se ve dvou velikostech, 45 ml a 95 ml. (Za 45 ml balení dáte kolem 330 korun.) Já mám to menší, ale řekla bych, že i tak je poměrně velké. Používáme (já, mamka a mažu jim i sušenku bratra) ho neustále více jak měsíc a ubývá velmi pomalu. 

Ve složení najdete včelí vosk, med, spoustu olejů včetně onoho pro tuto značku typického šípkového, ale je v něm i olej pupalkový a jojobový. 
Přesné složení:
ETHYLHEXYL PALMITATE, CERA ALBA(BEESWAX),SCLEROCARYA BIRREA (MARULA) SEED OIL, ONEOTHERA BIENNIS (EVENING PRIMROSE) SEED OIL, ROSA CANINA (ROSEHIP) SEED OIL, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, TOCOPHEROL, ACETATE (VITAMIN E), SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, OLEA EUROPEA (OLIVE) FRUIT OIL, MEL(HONEY), PARFUM, CITRAL*, GERANIOL*, CITRONELLOL*, LIMONENE*, LINALOOL*  
* SLOŽKY  ESENCIÁLNÍCH OLEJŮ



Ať už vás trápí ekzém, suchá pokožka, sháníte dobrý balzám na rty nebo jen chcete vyzkoušet přírodní multifunkční balzám tak vám ho s klidným srdce mohu doporučit. Je to můj věrný pomocník.



Co vy, slyšely jste již o značce Trilogy? A jste/nejste fanoušky multifunkčních balzámů?

Mějte se krásně, skládejte básně
Helen

5 komentářů:

  1. O tejto značke som nikdy nepočula :D

    OdpovědětVymazat
  2. konečne niekto, kto sleduje zloženia kozmetiky :) prajem veľa dobrých článkov :)

    OdpovědětVymazat
  3. Doporučuju dávat větší fotky. : ) A taky vypnout u komentářů opisování toho kódu. Jinak hezký!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! A to opisování jsem vypla, měla jsme za to, že jsem to už udělala a ono ne, takže děkuju :)

      Vymazat