čtvrtek 18. dubna 2013

Antipodes Aura Manuka Honey mask

Jak jsem slíbila v jednom z předchozím článků, dnes tu bude řeč o pleťové masce od Antipodes. A protože je u nás tato značka poměrně neznámá, tak vám ji trochu představím.


Antipodes je certifikovaná přírodní kosmetika pocházející z Nového Zélandu. Za jejím vznikem stojí Elizabeth Barbalich. 
V žádném z výrobků nenajdete umělá barviva či vůně, minerální oleje, silikony, kontroverzní látky jako jsou parabeny (butyl, propyl, ethyl a methylparaben) a jako značka netestující na zvířatech ve svých produktech nepoužívá žádné ingredience pocházející ze zvířat.( Kromě medu a včelího vosku ze žijících včel.)

Výrobky od Antipodes také poznáte podle krásných obalů . Tmavé sklo, plechové tubičky a charakteristické etikety. Pokud vám na obalu až tak nezáleží, tak vás ale zcela jistě okouzlí vůně. Jsou netypické a nesmírně zajímavé. Antipodes ve svých výrobcích používá výtažků z rostlin jako je ibišek, echinacea, bulharská růže, extraktů z ovoce jako je kiwi, černý rybíz, kustovnice, ale najdete v nich i například avokádový olej, který je bohatý na mastné kyseliny, vitamíny a antioxidanty. Jednou z hojně využívaných surovin je také manuka med. Pro jeho léčivé účinky je tradiční součástí medicíny Maorů( Původní obyvatelé Nového Zélandu)

Jak již z názvu vyplývá, právě manuka med je jednou z ingrediencí oné masky.


Aura Manuka Honey mask 

Hydratační maska, která kromě intenzivní hydratace slibuje vyvážení vaší aury. No jak je to s tou aurou vám nejspíš nepovím, ale co se do kosmetickým vlastností této masky týče, vám ráda pohovořím.






Balení je v hliníkové tubě, která má do objemu 75 ml . Za tento objem zaplatíte zhruba kolem 600 a seženete ji například na tady nebo tady.

Konzistence je hustější krémovo-gelová, ale po rozetření připomíná spíše gelový krém. Barva je lehce nažloutlá. Vůně je velmi zvláštní, cítím tam lehce vanilku s mandarinkou, nějaké bylinky a ještě nespecifikovatelné "něco". Ačkoliv popis zní celkem zajímavě, tak vůně se mi moc líbí a na obličeji je mi příjemná. Taková uklidňující. (Možná to bude souviset s tou aurou?)



Navzdory lehké konzistenci jsou hydratační schopnosti této masky skvělé. Nanáším ji pomocí štětce zhruba jednou týdně a nechávám ji na obličeji asi 15 až 20 minut. Po umytí mám krásně hebkou, hydratovanou, zklidněnou a svěží pleť.  Dokonce bych řekla, že svým způsobem maska i čistí. Nečekejte vytáhnutí černých teček ani důkladné vyčištění jako třeba po jílové masce, ale případné pupínky zklidní, nejsou tak červené, lépe a rychleji se hojí. Řekla bych, že za to může manuka med, který má antibakteriální vlastnosti.

V jejím složení také najdete extrakt z pohutukawa květu (strom rostoucí pouze na Novém Zélandu), avokádový a mrkvový olej, vitamin E a extrakt z hroznů.
Přesné složení:
AQUA (WATER), LEPTOSPERMUM SCOPARIUM MEL (MANUKA HONEY), PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, STEARID ACID, GLYCEROL STEARATE, GLUCONOLACTONE, SODIUM BENZOATE, CALCIUM GLUCONATE, VITIS VINIFERA(VINANZA GRAPE GRAPESEED) EXTRACT, DAUCUS CAROTA SATIVA (CARROT) OIL, METROSIDEROS EXCELSA (POHUTUKAWA) FLOWER EXTRACT, TOCOPHEROL (VITAMIN E), ESSENTIAL OIL FRAGRANCES OF VANILLA AND MANDARIN. COUMARIN*, D-LIMONENE*, LINALOOL*
*SOUČÁST ÉTERICKÝCH OLEJŮ



Celkově jsem s touto maskou velmi spokojená, vyhovuje i mé velmi citlivé pleti , zklidňuje, hydratuje a na obličeji je moc příjemná. Nebála bych se ji použít ani na mastnou či aknózní pleť. Navíc bude ideální i na léto díky lehce chladivému účinku. Pokud tedy hledáte dobrou hydratační masku a chcete kvalitní složení určitě ji zkuste, myslím, že nebudete zklamaní.



Co vy, znáte tuto značku? A jaká je vaše oblíbená maska?
Mějte se krásně, skládejte básně
Helen



10 komentářů:

  1. ja som používala túto http://www.ecco-verde.com/__fl/search/anti-aging-face-mask-with-melon-seed-rosewood?&search=mask, veľmi dobrá, ale hľadala som niečo hydratačné na jar/leto, a akurát som pokukovala po Antipodes, má dobré recenzie :) budem si musieť poriadne sporiť na všetky úžasné veci o ktorých píšeš, lebo všetko si chcem kúpiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta maska vypadá moc dobře! Jinak za sebe mohu Antipodes jen doporučit, ačkoliv jsou trochu dražší tak jejich výrobky jsou opravdu kvalitní

      Vymazat
  2. Když já se furt nemůžu rozhodnout, jestli tato maska něco dělá. Pupínky zázračně neléčí, boule nezmenší, černé mrchy nevytáhne a pleť nezhydratje (vždycky po smytí s emusím natřít ještě krémem a to mám smíšenou pleť). Jako službu vlastně dělá Tobě? =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně hydratuje, trochu chladí a zklidňuje. Já se po jejím použití teda taky mažu, asi zvyk, ale po každý masce se pak ještě máznu. Jinak jsem ji zkoušela ve větším množství použít jako noční kůru místo krému a ráno jsem měla pleť příjemně jemnou, zklidněnou a jakoby přifouklou :D Možná je to tím, že mám spíše normální až sušší pleť, řekla bych že je dobrá i na dehydratovanou pleť. S těma boulema je to těžký, jednu dobu, když jsem měla problémy s imunitou, tak jsem na ně taky hodně trpěla a upřímně, nejvíce mi na ně pomohlo vnitřní čištění a zlepšení zdravotního stavu. Ale upřímně se mi občas udělají i teď a nepomůže na ně skoro nic :/

      Vymazat
    2. Taky jsem došla k tomu, že to bude asi imunitou. Na jaře jsem začala detoxikovat, ale stále se mě ty potvory drží. A to už měsíc beru intenzivně Ostropeřec. Čím jsi detoxikovala nebo posílila imunitu Ty?
      Tak na tu hydrataci by se mi to hodilo, ale fakt jsem ji po použití nespozorovala =/ zkusím ještě a budu víc pozorovat ;)

      Vymazat
    3. Hele zkus to třeba dát na noc ve větší vrstvě místo krému, to by mohlo zabrat :) Něco jako ta maska od Origins, taková zelená jestli víš...
      Jinak u mě to mělo takové radikálnější řešení, musela jsem na operace atd...Přeci jen to bylo celkem vážný, ale hodně mi pomohlo pití aloe, hodně probiotik, pak nějaký tabletky, co obsahujou nějakou kytku jo a jednu dobu taky colostrum...Celkově teďka už jsme na tom mnohem mnohem lépe, sice se tělo ještě dovzpamatovává, ale nedá se to srovnat.Každopádně pořád zobu vlákninu a probiotika, ono celkově všechno co jde přes žaludek a hlavně střeva, ty střeva jsou na pleti hodně znát a pak teda ještě hormony, ale s nima toho člověk zas tak nenadělá.. Jo a miluju různé zeleninové šťávy, to doba pořád odšťavuju, babča mi kvůli tomu pěstuje řepu, mrkev a tak a taky domácí česnek, kterej teda ale moc nemusím ale v jídle je to bomba :D

      Vymazat
    4. Tak to máš teda bohaté zkušenosti. Nechceš o tom naspat podrobněji v článku? To by mě hrozně zajímalo =)
      Já jsem v lednu skončila s HA a od té doby detoxikuju jak divá, ale je to pomocí přírody strašně zdlouhavé a do chemie, pokud nemusím, jít nechci..
      Joo, Ty myslíš Origins Overnight mask. Tu jsem už tolikrát měla v košíku, že si to ani nepamatuju, ale pokaždé jsem ji zase vyndala, protože Biofázi s ničím kombinovat nelze =/

      Vymazat
    5. Hmm, to není úplně špatný nápad, ještě to promyslím, přeci jen, nejsme si úplně jistá, týče těch tipů na imunitu vůči pleti atd to bych asi mohla:) S tou chemií to máme stejně, myslím, jestli to všechno chi probírat veřejně ale co se že v dnešní době jsme vystavováni už tak dost chemickým věcem a za každou cenu do sebe rvát další je podle mě blbost, právě i díky tomu jsem došla k přírodní kosmetice.. Ale je zas pravda, že to trvá déle no, zkrátka každé má svá pro a proti.
      Jj myslela jsem tuhle masku, ale jestliže nejde kombinovat s tou biofází..Ale zas když na tebe biofáze zabírá tak proč zkoušet něco jiného :)

      Vymazat
    6. No právě, na jednu stranu za to fungování Biofázi miluju, na druhou stranu zase nenávidím, protože ji nemůžu vyměnit a vyzkoušet něco jiného =D
      Jasně, soukromí bych taky nedala, zkus to obecně a jen na nějaké pleťové tipy. Článek by to však byl více než prospěšný a v dnešní době je nás takových "přechodnic" na přírodku docela dost..

      Vymazat
    7. To chápu, já jsem v tomhle taky hrozná, něco zkouším, celkem to funguje ale mezitím mě láká vyzkoušet dalších tucet věcí :D
      S tím článkem to ještě vymyslím, je pravda, že mám v plánu článek o tom, jak jsem ke kosmetice přišla, začátky atd a to by k tomu šlo přidat i tadyty zkušenosti, je pravda, že takové články mě baví :)

      Vymazat