čtvrtek 11. dubna 2013

Ach, ty micely


Díky ti, milá Biodermo za tvou fantastickou, historicky první micelární vodu!
Upřímně nevěřím, že tu je někdo kdo ještě o micelách neslyšel, každopádně opakování je matka moudrosti. A cože to jsou ty micely? 

 Micely jsou shluky molekul tenzidů (čistící částice), které na sebe nabalují nečistoty, čímž pleť vyčistí bez jakéhokoliv agresivního drhnutí. Micelární vody jsou svými vlastnosti výbornými pomocníky pro jakýkoliv typ pleti, speciálně ji ocení lidé s citlivou, či jakkoliv podrážděnou pletí. Bát se ji nemusí ani jedinci s aknózní pokožkou. Ano, je to téměř takový malý zázrak. Osobně jsem vyzkoušela několik micelárních vod, všechny jsou skvělé, ale ta pravá je (pro mě osobně) jen jedna J

Avene Micellar lotion- odličovací a čistící micelární voda
Tato jemně parfemovaná voda, voní opravdu jemně, nijak výrazně, řekla bych podobně jako všechny výrobky Avene. Bez problému s ní odlíčíte makeup i řasenku, pleť nepodráždí, naopak zanechá příjemný pocit bez jakéhokoliv pocitu ulepení. Pleť je po očištění čistá, nijak nepne, ale nečekejte žádný hydratační účinek. Jediným mým problémem s touto micelárkou je ten, že když mám dny, kdy mám extrémně podrážděné a citlivé oči, občas trochu štípe. Avšak to je velmi individuální, závisí na citlivosti očí, ale osobně po většinu dobu používání s ní bez problému odlíčím linky i řasenku. Za mě ano!

AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). PENTYLENE GLYCOL. POLOXAMER 188. BISABOLOL. CETRIMONIUM BROMIDE. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). PEG/PPG-14/4 DIMETHICONE. PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE. PROPYLENE GLYCOL. SODIUM CHLORIDE

Bioderma Sensibio H2O
Jednoznačný favorit! Bez problému odlíčí i výrazný makeup, vůbec neštípe, pleť je po použití příjemně vyčištěná, nijak nepne a celkově zanechá pocit komfortnosti. Pokud máte pleť citlivou, alergickou, suchou, podrážděnou či zkrátka hledáte nějaké efektivní a přitom šetrné odličovadlo, určitě ji vyzkoušejte. Bioderma zkrátka umí. A i cena koneckonců není tak příšerná, zvláště li vychytáte nějakou akci. Rozhodně ano!

WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE
  
Bioderma Hydrabio H2O
Vlastně ani moc nevím, co o této vodě říct. Je lehce parfémovaná, ale příjemně, dobře odlíčí, v očích neštípe. Po odlíčení je pleť příjemná na pohled i dotyk, nijak nepne, ale na druhou stranu jsme si nevšimla nějakého extremního hydratačního účinku v porovnání se Sensibio či Sébium. Takže ano, pokud máte dehydratovanou nebo extrémně suchou pokožku a máte pocit, že například zmiňovaná Sensibio dostatečně nehydratuje, ale pokud máte citlivou, normální či smíšenou pokožku řekla bych, že lepší volbou bude Sensibio a v případě mastné, aknózní pleťi rozhodně volte též bezvadnou vodu a to Sébium(zelená)

WATER (AQUA), GLYCERIN, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, POLYSORBATE 20, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT, RHAMNOSE, MANNITOL, XYLITOL, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, HEXYLDECANOL, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, NIACINAMIDE, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE, FRAGRANCE (PARFUM)


Sanoflore čistící micelární voda
Tato voda se od klasických micelárek liší tím, že je částečně tvořena květovými vodami z meduňky a verbeny. Voní celkem výrazně květinově, ale není to nic nepříjemného či dokonce smradlavého, to vůbec ne, ale na rozdíl od výše zmíněných vod, které voní buď velice jemně či vůbec je tohle o poznání voňavější záležitost. Lehký makeup odlíčí bez problému, avšak například při snaze odlíčit výrazné linky mě v očích štípala. Jediným problémem je, že občas jsem měla pocit lehkého ulepení a v zimě, v období extrémních mrazů kdy má pleť byla přesušená a extrémně náchylná k podráždění mě trošku dráždila. Ne způsobem, že by mi pleť nějak červenala, štípala, ale zkrátka jsem neměla pocit naprostého komfortu. Za to má u mě malé minus.(Foto bohužel nemám, jelikož mám momentálně tuto vodu na chalupě)

ALCOHOL, AQUA / WATER, ARGININE, BENZYL ALCOHOL, CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, CITRAL, CITRIC ACID, CITRONELLOL, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, EUGENOL, GERANIOL, GLYCERIN, LINALOOL, LIPPIA CITRIODORA WATER / LIPPIA CITRIODORA LEAF WATER*, MELISSA OFFICINALIS WATER - MELISSA OFFICINALIS FLOWER/LEAF/STEM WATER*, PARFUM / FRAGRANCE, PROPANEDIOL, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER*, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM PHYTATE, XANTHAN GUM

Caudalie čistící voda
Podobně jako Sanoflore, i tato Caudalie obsahuje květinovou vodu a ovocné extrakty. Je parfemovaná, voní ovocně-květinově. Používám ji především večer na odstranění každodenního líčení, ale oči jsem s ní odličovat nezkoušela. Jinak je na pleti moc příjemná, nelepí, nijak nedráždí a vůbec nevysušuje i mou citlivou pleť.Co se hydratace týče, řekla bych, že je na tom ještě lépe než Bioderma. Ale vzhledem k tomu, že po odlíčení pleť ještě dočišťuji ve sprše, tak u micelárek nehledám kdovíjakou hydrataci. Nevýhoda je ta, že ji u nás neseženete. Já jsem ji kupovala v setu na feelunique, ale dá se bez problému sehnat i na jiných uk eshopech.

AQUA, GLYCERIN, POLOXAMER 188, VITIS VINIFER(GRAPE) FRUIT WATER, CAPRYL/CAPRAMIDOPROPYL BETAINE, COCOYL PROLINE, METHYPROPANEDIOL, SODIUM CHLORIDE, POLYAMINEPROPYL BIGUANIDE, PARFUM, CHAMOMILLA RECUITTA FLOWER EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, VITIS VINIFERA (GRAPE) JUICE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PHENYL PROPANIOL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE





 Nakonec bych jen dodala, že všechny výše zmíněné vody sama používám a mohu je doporučit, jen je při výběru potřeba zvážit momentální stav pleti, její typ a také účel k čemu ji chcete používat. Například jestliže chci večer odlíčit výrazný makeup, jednoznačně sáhnu po růžové Biodermě, pokud chci ale jen ráno pleť osvěžit a připravit ji na denní krém, ráda použiji tu od Sanoflore.

Mějte se krásně, skládejte básně a používejte micelárky!(minimálně za zkoušku stojí)

Helen

4 komentáře:

  1. Já znám tak akorát Biodermu, kterou jsem osobně ještě nezkusila a Lirene z Ladyboxu, kterou pravidelně používám. Líbí se mi právě multifunkčnost micelárek a děkuji za zajímavé tipy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Z drogérkových micelárek jsem zkoušela pouze jednu, nevím jak se jmenovala, ale letěla rychle do koše, protože jsem po ní byla rudá jak rak. Na tu od Lirene jsem slyšela rozpoluplné reakce, jedni ji velmi chválí jako levnou variantu a druzí nadávají, že lepí.Tak nevím...Ale určitě s tebou souhlasím co se týče jejich multifunkčnosti :)

    OdpovědětVymazat
  3. na odličovanie, obzvlášť očí, jedine micelárku! mne sa tak páči tvoj blog, som úplne nadšená :) a máš tu aj moju obľúbenú značku Caudalie, jeeeej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej děkuju, moc mě to těší :) A jestli máš ráda Caudalie, tak se tu brzy objeví další produkty...

      Vymazat