úterý 19. listopadu 2013

Pai Rosehip BioRegenerate oil


O Londýnské značce Pai jsem se tu již několikrát zmiňovala. Je to jedna z mých nejoblíbenějších značek, jejich výrobky považuji za nesmírně kvalitní a řadím je mezi mé stálice, protože kdykoli, kdy se objeví nějaký problém, vím, že se na Pai mohu spolehnout. A protože o této skvělé značce jen mluvím, ale pořádná recenze se tu zatím neobjevila, rozhodla jsme se, že to musím napravit, a tak se v blízké době můžete těšit hned na několik recenzí. Začneme u mého prvního výrobku, který jsem koupila v plném balení- šípkového oleje.


Pro ty z vás, které o Pai ještě neslyšely menší přiblížení. 
Za vznikem této anglické značky stojí Sarah Brown. Po několikaletém boji s těžkou kožní alergií, s níž obešla několik lékařů, jež jí tvrdili, že jedinou možností léčby je braní vysokých dávek antihistaminik- každý den, se rozhodla vzít řešení tohoto problému do vlastních rukou. Ukončila svou práci v nadnárodní vinné společnosti a více jak tři roky pracovala v různých přírodních kosmetických společnostech. Při této práci byla šokována zjištěním, že spoustu látek v kosmetice může způsobovat silné alergické reakce, spousty látek jsou také toxické a mnoho z nich se navíc hromadí v těle, kde způsobují nemalé problémy. S tím se nehodlala smířit a tak, v roce 2007 vznikla Pai.

V Pai věří, že krém, kterým se mažete je stejně důležitý jako to, co jíte, protože více jak 60 procent toho, co aplikujeme na naši pokožku se vstřebá do těla. Proto v jejich výrobcích nenajdete látky jako ftaláty, parabeny, ropné deriváty a ani umělá barviva a vůně, jež patří mezi nejvýraznější alergeny. Všechny výrobky jsou tvořeny s ohledem na citlivost pokožky a jejích častých problémů -ekzém, kontaktní dermatitida, růžovka, různé vyrážky a kopřivky.
Co je mi blízké je i to, že  se snaží být co nejvíce ohleduplní k životnímu prostředí a netestují a ani nepoužívají suroviny, jež byly testované na zvířatech. I proto jsou organickou kosmetikou certifikovanou Soil Association.

Celkově je mi Pai sympatické složením, názory, obaly, firemní etikou...Vyzkoušela jsem všechny krémy, šípkový olej, tělový krém, čistič, exfoliátor, krém na ruce, balzám na rty a oční krém, přičemž mě ani jeden z výrobků nezklamal a několik z nich jsou mými stálicemi. Mezi ně patří i právě zmíněný šípkový olej.




Šípkový olej jako takový patří mezi velmi oblíbené oleje i proto, že je vhodný na téměř jakýkoliv typ pleti. Skvěle pomáhá i s hojením čerstvých jizviček a flíčků například po akné, ale výborný je i jako prevenci před vznikem strií. Díky obsahuji omega 3,6 a 9 mastných kyselin, antioxidantů, beta-karotenu, lykopenu a vitaminu C je skvělým všestranným pomocníkem v péči o pleť.

Rosehip Bioregenerate Oil

Tento olej je výjimečný v tom, že obsahuje nejen extrakt ze semen, ale i ovocný extrakt, který obsahuje dvakrát více sterolů a pětkrát více karetonoidů, nežli samotný extrakt ze semen. 



Olej má sytě oranžovou barvu a voní po čaji. Konzistencí ho řadím mezi lehčí oleje, dobře a rychle se vstřebává. 
Používám ho  podle potřeby- někdy třikrát do týdne a někdy každý den, přesněji večer, vždy na vlhkou pleť. 
Hned po prvním použití jsme si ráno všimla, že pleť byla  klidná, vyživená, rozjasněná a celkově na pohled i dotek vypadala dobře.
Po zhruba měsíci pravidelného používání jsem zaznamenala, že pokožka je jednotnější, staré jizvičky a flíčky blednou, a ty nové se tvoří méně a pokud již, tak se mnohem rychleji hojí. 
Skvěle olej funguje i na pupínky, již vzniklým pomáhá s rychlostí hojení a těm, co jsou ve fázi růstu pomáhá rychleji na povrch a nebo naopak zalezou a dají pokoj.




V péči o tělo se mi také osvědčil. První balení jsem pořizovala v době, kdy jsem měla poměrně čerstvou jizvu po operaci břicha. Po dobrých zkušenostech s šípkovým olejem a kladným recenzím jsem se zapřela, a minimálně jednou denně jsem za pomoci oleje jizvu lehce promasírovala. Po zhruba týdnu byla jizva měkčí, kůže kolem zdravější a postupem času lehce zesvětlovala. Bohužel jsem opravdu pravidelně vydržela mazat pouze něco málo přes měsíc, ale myslím si, že kdybych nebyla lempl a vydržela to déle, byl by rozdíl ještě znatelnější.
Druhý způsob využití v péči o tělo je přimíchání oleje do tělového krému.( taktéž od Pai)
Jednoduše jsem do dávky krému přikapala asi osm až deset kapek, promíchala a normálně se namazala. Velmi se mi to osvědčilo v létě při lehoulince spálených ramen( přes okno při dvouhodinové cestě v autobuse a namazání SPF faktorem-doteď nechápu) a při ekzému. Během týdne ekzém zmizel a rudá ramena zmizla během tří dní. 


Celkově jsem s tímto olejem více než spokojená a řadím ho mezi základní oleje na mé kosmetické poličce, jelikož je to všestranný pomocník. Pokud bych ho měla srovnat s ostatními čistými šípkovými oleji, co jsem vyzkoušela, tak by se rozhodně umístil na první příčce. 

Seženete ho na oficiálních stránkách Pai, kde můžete objednat i testovací sadu vzorků, nebo na eshopech jako je naturisimo, beautyexpert apod.


Co vy a šípkový olej? A znáte Pai?


Mějte se krásně
Helen

neděle 10. listopadu 2013

John Masters Deep Folicle Treatment

Když jsem si tuhle kůru zhruba před tři čtvrtě rokem kupovala na jednom z mých oblíbených britských eshopů, u nás tuto značku moc lidí  neznalo. Nyní, když jsem téměř na dně spreje je tomu jinak. V české blogosféře toho bylo v poslední době o  John Masters napsáno hodně, velkou zásluhu na tom má především obchod Greenwave, který je exkluzivním dodavatelem této značky u nás. Já osobně jsem nadšená, jejich výrobky jsou totiž báječné a je skvělé, že si je konečně můžeme osobně očuchat, osahat,vyzkoušet a nekupovat je naslepo. Navíc pokud máte možnost, tak rozhodně doporučuji navštívit obchůdek Greenwave v Praze-hotové zelené království!


Zpátky k Johnovi. Za touto americkou značkou organické kosmetiky nestojí nikdo jiný než muž, po kterém je i pojmenována. John Masters začal první výrobky vyrábět před více než 20 lety. Byl  fascinován účinky esenciálních olejů a chtěl vytvořit luxusní kosmetickou řadu, která bude respektovat přírodu a bude tvořena pouze přírodními složkami. To se mu také podařilo. Mezi nynějšími desítkami produktů najdeme péči o vlasy, tělo a pleť až po výrobky, které mají za úkol pečovat o naše milované mazlíčky. To vše bez sulfátů, parabenů,geneticky modifikovaných surovin, umělých barviv a vůní. Všechny výrobky musí splňovat přísná pravidla. Všechny látky musí mít prokázaný účinek na pleť či vlasy, rostlinné oleje musí být za studena lisované, esenciální oleje musí být destilované za pomoci páry a ne za pomoci propylen glykolu a všechny obaly i samotné ingredience musí být co nejvíce šetrné k životnímu prostředí.
Já sama jsme zatím od této značky vyzkoušela jen vlasovou řadu, ale hodně mě láká jejich pleťovka, hlavně masky, nemáte s nimi někdo zkušenost?





Hloubkově vyživující a objemová péče
Tato kůra je primárně určena pro řídké a řídnoucí vlasy. Ani řídké ani řídnoucí vlasy mě naštěstí netrápí, ale chtěla jsem něco, co by mi pomohlo s vypadáváním vlasů po dlouhodobé nemoci a notné dávce stresu k tomu a zároveň pečovalo o citlivou pokožku hlavy. Ačkoliv ona samotná kůra vám je na velké vypadávání vlasů k ničemu, ale to je na delší vyprávění. 
Když jsem u toho, měly byste zájem o článek na téma padání vlasů a mé zkušenosti? (Co mi pomohlo/nepomohlo apod.)
Tato péče mě zaujala téměř okamžitě, co jsem rozklikla stránky Johna. Líbil se mi obal, složení i to, že by nemělo být mastné. Spoustu kůr určených na vypadávání je totiž celkem mastných a jejich použití je tím pádem značně omezené.

Ve složení najdeme především různé bylinné extrakty:
voda, glycerin, sorbitol, panthenol, extrakt z gotu kola, irského lišejníku, kořene lopuchu, hydrolyzovaný pšeničný protein, extrakt z kopřivy, juky, vilínu, arniky, heřmánku, kyselina hyaluronová, extrakt z bílého čaje, levandule a měsíčku, vitamine E, extrakt z papáji, okurky, sojový protein, benzoát sodný, sorban draselný, jojobový olej, olej z pšeničných klíčků, tymiánový olej, lněný olej a rozmarýnový olej

Vůně je poměrně silně bylinková, svěží a mě osobně je příjemná, ale tady záleží hodně na vkusu každého. 
Flaštička je pevná, má šikovný rozprašovač a snadno se aplikuje, což je u podobného výrobku velmi důležité. Navíc co si budeme povídat, není to nejlevnější záležitost a tak je škoda každé kapky.

A co že nám to tato péče slibuje? 
Díky esenciálním olejů a aktivním rostlinným extraktům má stimulovat cirkulaci vlasové pokožky, hloubkově ji vyživovat a celkově zlepšit její zdraví a podpořit přirozené fungování.






Kůru jsem vydržela používat zhruba dva měsíce vkuse. Zprvu jsem ji aplikovala každý večer(asi tři týdny) a poté jsem přešla na aplikaci po každém mytí vlasů, což mi vyhovuje více. Normálně jsem si umyla hlavu, nechala ji trochu proschnout a na ještě vlhké vlasy jsem ji nastříkala. Trochu jsem se bála, že se mi vlasy budou rychleji mastit, ale naštěstí se nic takového nestalo. Dokonce bych řekla, že tak po třech týdnech jsem si všimla, že se vlasy vzpamatovávají a mastí se zcela normálně či dokonce méně. V čem byl ale nejznatelnější rozdíl bylo zdraví  vlasové pokožky. Omezila se citlivost, ustálilo se svědění a celkově jsem cítila, že je mnohem více v pohodě. Vzhledem k tomu, že mám velmi silné a husté vlasy nemohu zcela objektivně posoudit vliv na objem, ale i na mých těžkých dlouhých vlasech bylo u kořínků znát lehké nadzdvihnutí. Proto jsem to zkusila i na mamku, která má citelně řidší vlasy, nežli já a u ní bylo fakt znát, že vlasy byly od kořínků nadýchanější a objemnější, takže i v tomto bodu tato péče obstála.
K samotnému vypadávání vlasů mohu říci pouze to, že v době, kdy jsem kůru používala- kolem 3 měsíců se vypadávání ustálilo do normálu. Objektivně si však myslím, že za to mohlo spíše kombo kvalitní vlasové péče+ vnitřní užívání vitamínů a minerálů+vyřešení zdravotních  problémů a tím pádem méně stresu... 


Celkově jsem s touto péčí navýsost spokojená, ačkoliv se nejedná o levnou záležitost, tak vzhledem ke kvalitě jsem ochotná vyšší cenu zaplatit. Plusové body má u mě především za snadnou aplikaci, skvělé složení a výborné účinky na vlasovou pokožku.Co k tomu říci, asi jen to, že John zkrátka umí! :)

Líbí se vám tato péče? Seženete ji nově u nás v obchodě Greenwave za cenu 648 Kč nebo na britských eshopech jako je feelunique, naturisimo apod. Tam za cenu 21 liber.
(Navíc nyní probíhá v obchodě Greenwave akce, která souvisí s uvedením 2 nových výrobků zaměřené právě na pokožku hlavy. Jestliže nakoupíte nový šampon a olej, dostaneme jako dárek právě tuto péči.) 
Jediné co mi vadí je fakt, že v Americe vyjde tato kosmetika mnohem levněji než v Evropě...


Co vy, znáte Johna? A máte nějaký svůj oblíbený výrobek?


Mějte se krásně
Helen