středa 31. července 2013

První TAG - Jedním slovem



Na TAGY mě moc neužije, ale tenhle se mi moc líbí a proto se přidávám :) Princip je jednoduchý, na vybrané otázky odpovíte prvním, co vás napadne a pouze jedním slovem.





1. Tvoje vlasy? – Zdravé
2. Oblíbená věc? – Spousta
3. Sen z minulé noci? –  Zvláštní
4. Oblíbené pití? –  Citronáda
5. Vysněné auto? – Brouk
6. Místnost, ve které se nacházíš? – Obývák
7. Tvůj strach? – Pavouci
8. Co bys chtěla být za 10 let? –  Šťastná
9. S kým jsi strávila včerejší večer? – Kamarádka
10. Co nejsi? – Chlap
11. Poslední, co jsi dělala? – Mluvila
12. Co máš na sobě? – Oblečení
13. Tvoje oblíbená knížka? – Několik
14. Poslední, co jsi jedla? –  Zelenina
15. Tvůj život? – Plyne
16. Tvoje nálada? – Dobrá
17. Tvé léto? – Horké
18. Kdy ses naposledy smála? – Dnes
19. Nejoblíbenější víkendová činnost? –  Lenošení
20. Tvůj počítač? – Vaio
21. Pivo? –  Žádné
22. Zima? – Bílá
23. Dovolená? – Krátká
24. Na tvé posteli? – Polštáře
25. Láska? – Krásná



A co vy, líbí se vám tento TAG? A máte něco stejně?

Mějte se krásně
Helen

úterý 30. července 2013

Comeback


Po dlouhé době jsem opět tu. Můj poslední článek jsem psala ještě jako "náctka", ale teď jsem již "cetka". Zatím na sobě nepociťuji žádné extra změny. To samé však nemohu říci o tomto blogu, v blízké době bych ráda udělala nějaké menší změny, hlavně co se designu týče. K jednomu se vám musím přiznat, za tu dobu mi blog chyběl. A to dost. V hlavě mám spoustu nových nápadů a na poličce v koupelně zas spoustu výrobků, které netrpělivě čekají na odzkoušení a zrecenzování. Doufám tedy, že toto byla poslední delší pauza a vám, že se pořádně stýskalo, haha :D







Mezi novinky patří dvě nové (doufejme) pravidelné rubriky. Ta první je Péče od A do Z a druhá je prozatím tajemstvím. 

Z recenzí se můžete těšit na sérum od Antipodes, gel od Korres a hydratační mlha od Jurlique.

A aby to nebyl jen okecávací příspěvek, přidávám pár tipů na nákupy.

Nejvíce mě zaujalo Feelunique
Super sady od A´kin



Nový čistič Grace od Antipodes
Malý kondicionér ke každému Phyto nákupu
Dva vzorečky ke každému Nourish nákupu
Plné balení Yes to čističe při nákupu nad 12,99 liber
Sada od John Masters, kde za cenu Sea salt spreje dostanete i 30 mil šampon a kondiš




Super cestovní sady od Nuxe, Caudalie, Decleor a dalších...
A pro ty, které jsem třeba zlákala k nákupu Trilogy zde najdete novou testovací sadu s krémem, čističem, pleťovou vodou a malým antioxidant olejem, o kterém jsem psala samostatnou recenzi zde


Na mém milovaném Naturisimu mě zaujaly tyto nabídky:
100 mil tělového mléka Cowshed při nákupu nad 20 liber a zadání kódu COWSHED

Vzorek čistího mléka od Dr. Haushka ke každému nákupu jejich výrobků a zadání kódu CLEANSER

K nákupu nad 35 liber produktů Living Nature a zadání kódu HYDRATE dostanete plné balení hydratační mlhy

Taktéž Mádara při nákupu nad 35 liber rozdává, a to štědře-25 mil vzorek denního a nočního krému, stačí zadat FACEDUO

Ze slev se pak vyplatí o deset liber zlevněný EGYPTIAN MAGIC,  Nourish sada a pokud hledáte nějaký dobrý minerální opalovák, právě na Naturisimo teď mají slevy a celkem slušný výběr 


To by bylo pro dnešek asi vše, jsem moc ráda, že jsem zpět a těším se na další články a vaše komentáře :)



Mějte se krásně a skládejte básně
Helen








pondělí 8. července 2013

Spotřebováno po druhé


A máme tu další spotřebováno. Tentokrát se toho sešlo celkem hodně a dokonce i z péče o vlasy a dekorativky, což je kategorie, ve které produkty vypotřebovávám nejpomaleji.





Z péče o tělo tu máme dvě tělová másla od Korres. Tyto másla jsou podle mě jedny z výrobků Korres, které určitě stojí za vyzkoušení. Výborně hydratují, krásně voní, snadno se aplikují a kůže je po jejich použití jemná, hebká a vyživená. Jediným mínusem je jejich cena, ale celkem často se dají na zahraničních eshopech sehnat ve slevě. 
Levandulový krém na ruce od Crabtree and Evelyn krásně voní, výborně hydratuje a zanechává ruce hebké. Jen není zcela košer co se do složení týče, ale vzhledem k tomu, že ho střídám i s jinýmy krémy tak mi to jen u rukou nevadí. 
Od Alverde se mi tu sešly hned dva výrobky. Prvním je meruňkový olejíček na nehty, který je skvělý, a tak se celkem rychle stal mou stálicí. Jestliže znáte olej na nehty od Essie, tak vězte, že tento je jeho levnější varianta. Druhým výrobkem je krémový čistič pro problémovou pleť. Ačkoliv je primárně určen na obličej tak já ho používám k mytí ramen, kde mě trápí pupínky, ale zároveň tam mám sklon k ekzému. Čistí, zklidňuje a pleť nevysušuje, díky tomu je již také mou stálicí. Zkoušela jsem ho i na obličej a působil příjemně.




Z vlasové péče tu máme malinový ocet z Yves Rocher, který používám jednou týdně pro extra lesk a zároveň dokonalé vyčištění vlasové pokožky. Ačkoliv Yves Rocher nespadá do mých oblíbených značek, tak musím uznat, že tento ocet se jim povedl. Funguje a navíc překrásně vlasy provoní. Krásně voní i šampony od Davines. Oba jsou z jejich Natural tech řady, která neobsahuje SLS, SLES ani parabeny a jiné fujtajbly a navíc díky obsahu fytoceutik opravdu léčí. Mě moc pomohly s vlasy a především pak s vlasovou pokožkou a určitě se tu o nich dočtete více, protože si to zcela jistě zaslouží.
Suchý šampon od Lee Stafford určitě znáte, pokud odebíráte jeden z beauty boxů, myslím, že klasická mini verze byla v jednom z předchozích ladyboxů. Já mám plnou verzi pro tmavé vlasy. No, řekla bych to takhle, není špatný, celkem obstojně funguje, ale zkrátka to není pro mě. Asi mám blbý vlasy či co, ale přišlo mi, že na mé husté dlouhé vlasy to nefungovalo tak, jak má. Například ale mamce vyhovoval moc a koupí si ho znovu, tak nevím...




Péče o pleť je má nejoblíbenější část. Tentokrát se mi tu sešly hned dvě micelárky. První od Biodermy a druhá od Avene. O micelárních vodách jsem psala samostatný článek, pokud si ho chcete přečíst znovu tak ho najdete tady. Růžová voda od Purity Vision je super. Není v ní žádný alkohol, pěkně voní, funguje. Je tak čistá, že ji můžete použít třeba i do jídla.  Od Korres tu máme dva výrobky- čisticí pěnu s mléčnými proteiny a hydratační krém s divokou růží.  Pěna je jemná, dobře pleť vyčistí, celkem obstojně si poradí i s makeupem, ale při častém používání mě trochu vysušovala. Hydratační krém viditelně rozjašnuje, pleť je po něm dobře hydratovaná a neucpává póry. Je to mé třetí balení, což svědí o tom, že ho mám dost ráda, ale momentálně mám pocit, že to není úplně ono a že by to chtělo zkusit něco jiného. Figs and Rouge balzámky mám moc ráda, už pro jejich roztomilá balení. Dobře hydratují a vyživují, pěkně voní a mají multifunkční využití. Jediné co by se jim dalo vytknout je jejich konzistence, která je tužší a na rtech musíte malinké hrudky pořádně rozetřít.
Od Antipodes tu máme pleťový olej Divine oil. Moc mě mrzí, že jsem již na dně, protože je to jeden z nejlepších olejů, jaké jsem kdy na obličeji měla a určitě si ho časem pořídím znovu. Samostatnou recenzi najdete tu.




Za následující obrázek jsem na sebe pyšná, protože jsem se zařekla, že vzorečky nebudu syslit a bud je pravidelně používat a tady je důkaz mého snažení. Od skvělé londýnské značky Pai tu mám hydratační krém s avokádem, zklidňující s heřmánkem, pro smíšenou pleť s bodlákem a poté krémový čistič a jemný exfoliátor. Jediné co k nim mohu říci je to, že jsou fantastické! Čistící pěna od Herbfarmacy není úplně pěna, ale spíše hodně našlehaný krém. Jemně nevtíravě voní, dobře čistí, nevysušuje. Uvažuji nad plný balením.
Z dekorativky tu pak mám minerální makeup od Bare Minerals v nejsvětlejším odstínu Fair. Tento makeup je moc fajn, pleť hezky sjednotí a umožní ji dýchat. Nečekejte ale nějaké bůhvíjaké krytí. Co na něm ale oceňuji je velký výběr odstínů s tím, že Fair mi sedl jak víte co na hrnec, což jako sněhurka, která má problém nají dostatečně světlý odstín oceňuju.

A které výrobky si pořídím znovu a které mi již do koupelny nesmí?

Určitě koupím znovu:
Korres tělová másla
Alverde olej na nehty
Davines šampony
Yves Rocher malinový ocet
Bioderma micelární voda
Růžová voda Purity Vision
Antipodes Divine oil
Pai hydratační krém s avokádem
Pai hydratační a zklidňující krém s heřmánkem

Do koupelny už nejspíš nepoputují:
Lee Stafford suchý šampon
Korres pěna s mléčnými proteiny
micelární voda Avene

Nejsou špatné, ale našla jsem lepší:
Figs and Rouge balzámky
Levandulový krém na ruce Crabtree and Evelyn
Korres hydratační krém s divokou růží



To by bylo pro dnešek vše, brzy se můžete těšit na další recenze, článek o olejích a o tom, co si beru s sebou, když cestuji...



Mějte se krásně
Helen

úterý 2. července 2013

Antipodes Divine face oil


Dnešní recenze je jedna z těch, na které jsem se nesmírně těšila. O Antipodes jsem se tu již zmiňovala, recenzi na úžasnou masku najdete tady. Tento olejíček jsem testovala více jak 3 měsíce a jsem na samém dni, tudíž je myslím vhodný čas na shrnutí.



Antipodes je certifikovaná přírodní kosmetika pocházející z Nového Zélandu. Za jejím vznikem stojí Elizabeth Barbalich. 

V žádném z výrobků nenajdete umělá barviva či vůně, minerální oleje, silikony, kontroverzní látky jako jsou parabeny (butyl, propyl, ethyl a methylparaben) a jako značka netestující na zvířatech ve svých produktech nepoužívá žádné ingredience pocházející ze zvířat.( Kromě medu a včelího vosku ze žijících včel.)



Výrobky od Antipodes také poznáte podle krásných obalů . Tmavé sklo, plechové tubičky a charakteristické etikety. Pokud vám na obalu až tak nezáleží, tak vás ale zcela jistě okouzlí vůně. Jsou netypické a nesmírně zajímavé. Antipodes ve svých výrobcích používá výtažků z rostlin jako je ibišek, echinacea, bulharská růže, extraktů z ovoce jako je kiwi, černý rybíz, kustovnice, ale najdete v nich i například avokádový olej, který je bohatý na mastné kyseliny, vitamíny a antioxidanty. 



A právě avokádový olej je jednou z hlavních ingrediencí v tomto úžasném olejíčku.



Začneme od obalu. Olej je ve skleněné lahvičce s pipetou. Vše je zabaleno v papírové krabičce s typickým potiskem. 

Ve složení, jak už z názvu vypovídá, najdeme avokádový a šípkový olej. Kromě jich v něm najdeme i olej makadamiový či jojobový. Trochu jsem se bála esenciálních olejů, protože mám velmi citlivou pleť a ne vždy mi sedí, ale naštěstí se žádná reakce nekonala.

Přesné složení: avokádový olej, makadamiový olej, jojobový olej, šípkový olej, esenciální oleje- ylang ylang, elemoš obecný, santalové dřevo, jasmín, 
vitamín e a komponenty esenciálních olejů





Vůně je celkem silná, ale velmi příjemná, exotická. Hodně cítím ylang ylang smísený s   jasmínem. Právě jasmín byl jednou z mých obav u tohoto oleje, protože mi někdy způsobí bolest hlavy, ale kupodivu mi je tento mix esenciálních olejíčků moc příjemný a navíc při nanesení na obličej vůně trochu zeslábne.





Olej jsem používala zhruba 3 měsíce téměř každý den- respektive večer. Po vyčištění pleti jsem nanesla buď hydratační nebo rozjasňující sérum taktéž od Antipodes a poté jsem na pleť nanesla růžovou vodu, aby byla pleť vlhká. Potom jsem již nanesla olej. Musím se přiznat, že jsem s ním nešetřila, dávala jsem takových sedm kapek, které jsem pořádně vmasírovala. 
Ráno jsem se pak probudila s jemnou, hydratovanou, jasnější  a jakoby "nafouknutou" pletí.
Případné jizvičky a flíčky se díky olejíčku mnohem lépe hojily.
Pokud jsem měla hodně suchou či podrážděnou pleť, použila jsem přes něj ještě nějaký noční krém, ale povětšinou stačilo jen duo sérum+olej a žádné šupinky se nekonaly.
I ve dnech, kdy jsem měla mastnější nos či nějaký ten pupínek jsem ho bez problému používala a nikdy mi nic neucpal.

Myslím, že tento olejíček určitě stojí za odzkoušení. Pokud máte normální, sušší či citlivou pleť měl by vám sedět. Co se týče hodně mastné či aknózní pleti, byla bych trochu opatrnější, přeci jen makadamiový a avokádový olej patří mezi ty výživnější.


Celkově jsem s tímto olejíčkem nadmíru spokojená, dokonce si troufám říct, že je  zatím nejlepší,  jaký jsem zkusila a určitě si ho pořídím znovu. Seženete ho například tady nebo tady za cenu kolem 19 liber.

( Na naturisimu právě probíhá akce, kdy při nákupu dvou výrobků při zadání kódu facial získáte zdarma exfoliátor)



Co vy, používáte oleje v péči o pleť? A máte svého oblíbence?

Mějte se krásně, skládejtě básně
Helen